Patmos tuo toivoa talveen!

HÄTÄ ON TÄMÄ:  ”Venäjän ilmaiskut aiheuttivat laajoja sähkökatkoja eri puolilla Ukrainaa, myös puolet Moldovasta jäi ilman sähköä!” uutisoi YLE verkkosivuillaan jo viime vuoden lopulla.

Turvaa talveen kuormaus

Satelliittikuvat avaruudesta paljastavat hämmentävän näyn: Euroopan kartalla on suuri pimeä alue: Ukrainan valtio. Venäjän häikäilemättömät ohjusiskut siviilikohteisiin ovat tuhonneet sähköverkon ja pimentäneet kaupungit.

Ilman energiaa ei kodeilla myöskään ole lämpöä. Putin laskeskelee mielessään, että talven kylmyys tekee sen, mihin hänen sotajoukkonsa eivät kyenneet.

Kansainvälisten lehtien otsikot, joita viime aikoina olen katsellut ovat huutaneet:

  • ”Tappava talvi kolkuttaa Kiovan ovilla!”

  • ”Kylmää, pimeää ja ilman sähköä: Venäjän hyökkäys tuo pitkän talven Ukrainaan!”
  • ”Ukrainalla edessään synkkä talvi!”

  • ”Kuinka ukrainalaiset selviävät hengissä kylmästä talvesta venäläisten ohjusten sataessa niskaan?”

Eräät avustusjärjestöt ovat varoittaneet talven tuomasta vaarasta erityisesti lapsille, jotka voivat kuolla kylmyyteen ja nälkään Itä-Euroopan talven arktisten tuulien painaessa joidenkin arvioiden mukaan elohopean paikoin kenties jopa -20 asteeseen!

VASTAUS ON TÄMÄ: Patmoksen rekat vievät apua ja toivoa!

Loppuvuodesta 2022 lähtien olemme seuranneet ja ennakoineet talven tilannetta. Alkuvuosi 2023 on yksi haastavimmista ja kiireellisimmistä operaatioista, sillä talven kylmyys tulee nopeasti.

Apu tarkoittaa seuraavaa: Etelä-Ruotsista käsin lähetämme Ukrainaan kaksi rekallista yhteistyökumppanimme kokoamaa kuormaa, joissa on huomioitu kiireellinen apu pimeästä ja kylmästä talvesta selviämiseksi: erityisvalmisteisia varaavia kamiinoita, jotka samalla lämmittävät kodin ja auttavat ruuan valmistuksessa, sekä generaattoreita kokonaisten kotitalouksien sähköntarpeisiin. Rekkojen mukana viedään myös vaatteita, huopia, lyhtyjä, sekä muuta apua päivittäiseen selviytymiseen.

Eikä tässä kaikki. Synnytysosastoilla tarvitaan keskoskaappeja. Veripankit tarvitsevat jääkaappeja. Tehohoito-osastot tarvitsevat hengityskoneita. Ja kaikki nämä tarvitsevat energiaa. Siksi olemme hankkimassa mukaan myös suurgeneraattorin, jonka teho riittää tuottamaan sähköä kokonaisen lastensairaalan tarpeisiin!

Saamme avun perille nopeasti. Kristillisellä yhteistyökumppanillamme Ruotsissa on lupa viranomaisilta ajaa Puolan ja Ukrainan rajan yli juuttumatta kilometrien mittaisiin rekkajonoihin.

Apu toimitetaan seurakuntayhteyksien kautta eri puolille, jolloin avun vastaanottajat pääsevät myös kosketuksiin evankeliumin tuoman toivon sanoman kanssa.

Mutta kaikesta on laskut maksettava. Puhumme alkuvuoteen 2023 yhteensä noin 50 000- 60 000 EURON kriisiluontoisesta lisäponnistuksesta, jolle ei ole ennakkoon budjetoitu varoja tälle vuodelle.

Mutta nyt on tehtävä mitä tilanne vaatii. Avun on oltava konkreettista ja tuntuvaa.

Taistelu talven kylmää ja pimeää vastaan on voitettavissa YHDESSÄ.

Luotamme siihen, että Jumala vaikuttaa aina niin uskollisissa Patmosystävissä, jotka isaskarilaisten tavoin ”käsittivät ajan ja ymmärsivät mitä Israelin oli tehtävä” (1. Aik. 12:32). Sinun apusi tuo toivon talven yli selviytymisestä.

Lue uusin julkaisumme: