Patmos vastasi korona-avunpyyntöön Romaniasta

Maaliskuun lopulla saimme hätäapupyynnön Pentru Tine -yhteistyöjärjestöltämme Romaniasta, jossa Sebastian Mariniuc kuvasi Suceavan sairaalan vaikeaa tilannetta ja pyysi Patmokselta apua hengityssuojaimien hankkimiseen. Sairaalan lähes koko henkilökunta sairastui koronaan ja sairaala jouduttiin väliaikaisesti sulkemaan. Suceava on yksi koronaepidemian keskuksia maassa.

kasvosuojain_tupla

AnnaRaPatmoksen johtoryhmä ja hallitus käsitteli asiaa ja päätti ettei suojaimia lähdetä etsimään ja hankkimaan Suomesta, onhan omassa maassammekin vajausta suojavarusteista. Mikäli hengityssuojaimia voitaisiin saada ostettua Romaniasta, päätettiin vastata avunpyyntöön.

Jumala johdatti ihmeellisesti ja saimme hankituksi 10 000 kappaletta kirurgisia hengityssuojaimia ortodoksisen pääsiäisen aikaan Bukarestista, joista 70 % on jaettu sairaaloihin ja laitoksiin ja loput köyhille perheille.

Koronasairaalana toimivan Radautin kunnallisen sairaalan johtaja kiittää sairaalan saamasta lahjoituksesta:

Kiitämme Patmoksen johtoa ja kaikkia, jotka olette lahjoittaneet tähän humanitaariseen tarkoitukseen. Sairaalan henkilökunta ja potilaat voivat paremmin taistella Covid-19 virusta vastaan teidän lahjoittamienne hengitysmaskien avulla. Bucovina (alue Karpaattien pohjoisrinteillä) on ikuisesti kiitollinen”, kerrotaan Radautin sairaalan johtajan allekirjoittamassa kiitoskirjeessä.