Patmos-apua köyhille arabiperheille Jeesuksen nimessä

Rami Fellemon toimii Patmoksen tukeman JEO-työn (Jerusalem Evangelistic Outreach) johtajana Pyhällä maalla tavoitteena kasvattaa työmuotoja entisestään ja rakentaa paikallisia verkostoja edistämään Jumalan valtakuntaa ja julistaa Kristuksen evankeliumia. Yhenä tärkeänä työmuotona on kristillinen Patmoksen tukema Connect-kahvila Betlehemissä Seimenkadulla. Rami raportoi säännöllisesti työn kuulumisia kentältä:

8268-arabityo

Usein kaikkein epätodennäköisin henkilö vastaa myönteisellä tavalla sanomaamme Jeesuksesta. Avustustiimimme kävi vanhemman miehen luona, joka asuu erään vmaalaiskylän laitamilla. Kun kävimme talossa ensimmäistä kertaa, miehen asenne tuntui olevan katkera ja hänen sydämensä paatunut. Kun sitten aloimme kertoa Jeesuksesta, mies tunsikin kertomuksen ja alkoi siteerata meille Raamattua. Hän kertoi, että hänelle oli annettu Raamattu monia vuosia aiemmin. Hän oli lukenut jokaisen sanan ja muisti siitä paljon, mutta hän oli unohtanut Raamattunsa jo kauan aikaa sitten.

Pian tämän käyntimme jälkeen mies otti yhteyttä tiimimme jäseneen ja kysyi, voisiko hän saada uuden Raamatun ja voisimmeko tulla tapaamaan häntä uudelleen. Kiittäkäämme Herraa siitä, että ajan kulumisesta huolimatta Hänen sanansa elää yhä tämän miehen sydämessä eikä hänen uskonvaelluksensa ole päättynyt. Liittykää rukoilemaan kanssamme, kun alamme kulkea hänen kanssaan uskon tiellä.

Meille on etuoikeus saada kertoa Raamatun kertomuksia ihmisille ja jakaa Jumalan sanaa ja toivoa heidän elämäänsä. On yhä edelleen ilmeistä, että Jumalan sana elää ja toimii.

Toisen kerran koimme tämän, kun tiimi kävi Naomin luona. Naomi on ollut kaksi kertaa naimisissa. Hänellä ei ole lapsia, ja hänen sisaruksensa sulkivat hänet pois perillisten joukosta. Hän elää tässä maailmassa yksin ja vähävaraisena, mutta silti hänellä on suloinen sydän ja hän tarjosi meille ilahtuneena teetä. Jaoimme tälle naiselle Raamatun kertomuksen Noomista ja siitä, kuinka Jumala oli hänen kanssaan, kun tämä menetti kaiken. Sitten tiimi rukoili naisen puolesta. Tämä oli ensimmäinen kerta koskaan, kun tämän nainen kuuli Raamatun kertomuksen ja sai rakentua uskossaan.

Patmoksen toiminnajohtaja Pasi Turunen osallistui JEO-tiimin kanssa Patmos-avun jakamiseen köyhien arabien perheille alkuvuodesta 2020.

Tavoittamassa saavuttamattomia

Jumala on asettanut sydämillemme tehtäväksi tavoittaa saavuttamattomia ihmisryhmiä tässä maassa ja viedä heille evankeliumia. Eräs vähiten tavoitetuista alueista on Pohjois-Israelissa oleva ”Kolmikanta”-alue, jossa rehottavat rikollisuus, väkivalta ja ääriuskonnollisuus. Rukoilemme, että yhä useammat ihmiset siellä tulisivat tuntemaan Jeesuksen rauhan ja rakkauden.

Kun tiimimme kävi tuolla alueella sijaitsevassa kaupungissa, he tapasivat joitakin mahdollisia rauhantekijöitä ja kerroimme heille Kristuksen rakkaudesta. Meillä oli antoisa keskustelu pelastumisesta henkilökohtaisten todistusten kautta. Tämä on yksi suurenmoisimmista tavoista kertoa Ilosanomaa omassa kulttuurisessa ympäristössämme jakaessamme evankeliumia: henkilökohtaisten pelastumiskertomusten kautta.

Jatkattehan rukouksianne, kun Herra johtaa meitä olemaan siunauksena etsijöille, jotka haluavat tuntea Kristuksen.

RAMI FELLEMON  & JEO-TIIMI