Patmos-lähetin jouluterveiset: Anni ja Bene Rodrigues

Anni ja Bene koko perhe

Rakkaat Brasilian koulu- ja nuorisotyön tukijat!

Taas yksi vuosi on lähestymässä loppuaan ja Jumalan armosta seuraava alkamassa. Ilmassa on odotusta, kiirettä ja valmistautumista. Olemme panneet merkille, että täällä Brasiliassa loppuvuodesta ihmiset remontoivat kotejaan, hankkivat uusia tavaroita, matkustelevat ja monella tapaa haluavat yhtäkkiä tehdä ja saada kaikenlaista. Aivan kuin vuoden päättyminen voisi tarkoittaa sitä, ettei seuraavan tulosta ole varmuutta. Toisaalta, hengellisesti ajateltuna, emmehän me voikaan tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Meidän tulisi aina valmistautua siihen, että tämä maailma jää pian taakse ja astumme uuteen aikaan Herramme Jeesuksen saapuessa. Varsinkin viime aikoina tämä on tullut entistä ajankohtaisemmaksi ajatukseksi.

Joulun aika herkistää ihmisiä monella tavalla ja täälläkin monet reflektoivat mennyttä vuotta ja keskustelumme heidän kanssaan kääntyvät usein hengellisiin aiheisiin. Monilla on takanaan vaikeita vaiheita. Toisilla joulu tuo mieleen vain huonoja muistoja perheen kärsiessä puutetta perustarvikkeistakin. Loppuvuodesta kadunkulmissa alkaa näkyä yhä enemmän ihmisiä, ja erityisesti äitejä lapsineen, pahvikylttien ja -laatikoiden kera, joissa lukee isoin, sotkuisin kirjaimin: ”Tue meidän jouluamme”. Ihmisten ahdinko on viime kuukausina lisääntynyt räjähdysmäisesti. Jo valmiiksi köyhyyden rajoilla elävät ihmiset ovat pudonneet hädänalaisuuden kuiluun. Olemme saaneet olla tukemassa sekä henkisesti että aineellisesti monia nuoria perheenisiä ja -äitejä näissä tilanteissa.

Kiitos sinulle, rakas lähettäjä ja työmme tukija, kaikista esirukouksista ja taloudellisesta tuesta tänäkin vuonna! Saakoon Kristuksen tuleminen lihaksi, syntiemme sovittajaksi ja Pelastajaksemme olla sanoma, joka valloittaa sydämesi vuoden jokaisena päivänä.

Olkoon joulusi siunattu ja uusi vuotesi täynnä armoa!

ANNI & BENE JA JOSIAS & MANUELA RODRIGUES