Patmos-lähetin jouluterveiset: Silja ja Ronaldo Lima

Liman perhe joulu

Rakkaat ystävät!

Joulu on taas täällä. Vuosi 2021 on mennyt uskomattoman nopeasti. Jangurussussa vuosi on mennyt vielä erikoisoloissa koronan takia. Tänä vuonna haastetta ovat lisänneet perheiden vaikeudet. Lapset ovat nälkäisiä, ja päivittäin tukiopetustunneille tai jalkapallotreeneihin tulee joku paljain jaloin, alusvaatteisillaan tai esimerkiksi pahoja haavoja saaneena.

Olemme lisänneet ruoka-apua. Syksyn ajan olemme tarjonneet lämpimän iltaruoan kahdesti viikossa n. 80 lapselle ja nuorelle. Tuntuu, että olemme palanneet ajassa 15 vuotta taaksepäin. Yhä useammat nuoret sekaantuvat jengeihin, ryöstöt ovat yleisiä. Tapaan viikoittain nuoria tyttöjä ja yritän olla heille tukena aikuisuuteen ja auttaa heitä suunnittelemaan tulevaisuutta ja koulua. Tänä vuonna ryhmässä on kolme alle 15-vuotiasta teiniäitiä.

Äitien kanssa kokoontuessamme olemme jutelleet erilaisista kriisitilanteista kodeissa, ja rukouksen ja Raamatun sanan lisäksi olemme pohtineet turvallisia toimintamalleja. Monille perheväkivallan ja päihdeongelmien kanssa eläville joulu on vaikeaa aikaa.

Joulua valmistelemme lasten kanssa Slummikeskus Taivaassa joulukuvaelmaa harjoitellen ja ylistyslauluja laulaen. Valmistelemme juhlaa ja askartelemme koristeita – lasten odottaessa tietysti innolla juhlaa. Järjestämme niin lapsille, perheille kuin nuorillekin omat joulujuhlat.

Muistathan meitä rukouksin, että saisimme palvella ilolla ja julistaa evankeliumia rohkeasti ja tehokkaasti. Kiitos, rakkaat ystävät, tästäkin vuodesta!

Siunattua Joulua ja Uutta Vuotta kaikille lähettäjille, kummeille ja esirukoilijoille!

SILJA, RONALDO, THOMAS JA REBECA LIMA