Patmos-lähetin jouluterveiset: Timo ja Helena Keskitalo

Timo ja Helena uusi kuva

Rakkaat työmme tukijat!

Näin vuoden lähestyessä loppuaan on hyvä aika katsella taaksepäin mennyttä vuotta. Olemme saaneet nähdä monen asian tulleen päätökseen työssämme afgaanien parissa.

Jeesus-lapsi joutui elämänsä alussa pakenemaan äitinsä Marian ja Marian miehen Joosefin kanssa toiseen maahan henkensä kaupalla. Jumala varjeli perhettä tarkalla ohjeistuksella. Jeesuksen tuli saada elää kokonainen elämä syntymästä aikuisuuteen suorittaakseen pelastustyön meidän edestämme.

Kevään lopulla alkoi valjeta, että Afganistan joutuu sekasortoon ja uumoiltiin sisällissotaa. Vaikka varsinainen sisällissota ei toteutunut, oli elokuussa tapahtunut talebanin voittokulku melkoinen painajainen. Kun kristittyjen pakkopalautusten lopettamista alettiin valmistella kesäkuussa, palautettiin vielä viimeinen kristitty nopeutetulla järjestelyllä Afganistaniin talebanin käsiin kesäkuun lopussa.

Eräs seurakuntalaisemme ryhtyi uhkarohkeaan yritykseen hakea vaimonsa ja poikansa Kabulista, kun perheenyhdistämisprosessi ei edistynyt. He yrittivät Kabulin lentokentälle kaaoksen viime hetkillä. Emme tienneet, että silloin he olivat jo päässeet lentokoneeseen. Mies tuli vaimonsa ja poikansa kanssa Suomeen viimeisellä evakuointilennolla. Nyt poika käy isän mukana pyhäkoulussa sunnuntaisin, ja vaimokin kerää rohkeutta tulla kirkkoon. Vaimo ei tiennyt miehensä kääntyneen kristityksi, mutta pahin järkytys näyttää jo väistyneen. Hänellä on paljon mietittävää. Saakoon hän kätkeä asioita sydämeensä ja tutkistella niitä, niin kuin Maria aikanaan.

Harvoin lähetystyössä saa kokea valmiiksi tulemista, mutta tämä vuosi on monen asian kohdalla ollut loppuun saattamisen vuosi. Kiitos, että olette seisseet rukouksin ja taloudellisesti tukien rinnallamme!

Rauhallista joulua ja siunattua Uutta Vuotta!

HELENA JA TIMO KESKITALO