Patmoslähetit esittäytyvät: Andres Koskelainen – Apua ja evankeliumia juutalaisille

Minä toimin Patmoksen Idän diasporajuutalaistyön koordinaattorina. Työ kattaa seurakunta- ja evankelioimistyötä Venäjällä, Moldovassa, Transnistriassa, Keski-Aasiassa ja Romaniassa. Paikallisia työntekijöitä on 37.

Andres Koskelainen artikkeli

Hoidan yhteyden kentille, valvon työtä ja kirjanpitoa, sekä matkustan kentille tarpeen mukaan. Toimin siltana Patmoksen lähetysjohdon ja työkenttien välillä. Vastuualueisiini kuuluu myös tuberkuloosilaitosten kummiohjelmien valvonta Moldovassa. Jatkan legendaaristen juutalaislähettiemme, Hannele ja Hannu Suortin työtä

Tule mukaan tekemään lähetystyötä ja toteuttamaan Jeesuksen lähetyskäskyä ryhtymällä lähettäjäkseni. Tulemalla lähettäjäksi saat säännöllisesti ajankohtaisia kuulumisia kentältä. Tukimaksun suuruus on vapaaehtoinen.

Lue alta miten Idän diasporajuutalaistyö tavoittaa juutalaisia Venäjällä, Ivy-maissa ja Romaniassa.

Tule Andreksen lähettäjäksi

Kyyneleiset kiitokset juutalaisen sydämeltä

Jelena Grigorevna on yksi niistä työmme piirissä olevasta 2140 juutalaisesta, joista pidämme huolta. Hän ottaa kiitollisuudella vastaan Petr-veljen tuoman ruokapaketin. ”Jumala teitä siunatkoon”, Jelena sanoo kyyneltensä takaa ja kiittää vuolaasti.

Moldovan Elämän Silta -seurakuntamme pastori Jura Majevski kertoo: ”Monet juutalaisvanhukset eivät jaksa tulla kokouksiin. Autamme heitä koteihin, rukoilemme ja luemme Raamattua heille”.

Työntekijämme kiertävät iäkkäiden seurakuntalaisten luona. Jelena Grigorevna vastaanottaa ruoka-apua, joka tulee suureen tarpeeseen.

Venäjän, IVY-maiden ja Romanian työmme piirissä Jeesukseen Messiaanaan uskovia juutalaisia on 1 669. Suurimmat seurakunnat ovat Moskovassa ja Moldovassa, mutta seurakuntia on perustettu myös Transnistriaan ja Romaniaan. Työmme tavoittaa myös Keski-Aasian vuoristojuutalaiset.

Kotityöntekijämme pitävät yhteyttä niihin vanhuksiin, jotka eivät pääse seurakuntiemme kokouksiin. Heidän kanssaan luetaan Jumalan Sanaa ja rukoillaan. Kodeissaan sairauden tai korkean iän tähden olevia juutalaisia on 792. Idän diasporajuutalaistyössä on 37 kokoaikaista ja 27 vapaaehtoista työntekijää.

Kiitos, että olet mukana tässä tärkeässä työssä!

ANDRES KOSKELAINEN