Patmoslähetit esittäytyvät: Anna Deikun – Sydämellä New Yorkin juutalaiset

Minä olen Patmos Lähetyssäätiön ensimmäisiä suomalaisia juutalaistyön
lähettejä.

Anna Deikun artikkeli

Teen työtä New Yorkin venäjänkielisessä seurakunnassa Brooklynissa emigranttijuutalaisten keskuudessa. Aloitin työn edesmenneen puolisoni Alexin kanssa.

Kuulun messiaanisen Beth Shalom -seurakunnan johtoryhmään. Pidän yhteyttä, vien apua ja toimin sielunhoitajana seurakuntalaisille.

Tule mukaan tekemään lähetystyötä ja toteuttamaan Jeesuksen lähetyskäskyä ryhtymällä lähettäjäkseni. Tulemalla lähettäjäksi saat säännöllisesti ajankohtaisia kuulumisia kentältä. Tukimaksun suuruus on vapaaehtoinen.

Lue alta esimerkki niistä perheistä, joiden parissa teen työtä.

Tule Annan lähettäjäksi

Ljudmilan hellittämätön rukous kantoi hedelmää

Venäjänjuutalainen Ljudmila muutti perheensä kanssa Nevskistä New Yorkiin. Perheellä ei aikaisemmin ollut uskonasioiden kanssa juuri mitään tekemistä, mutta Yhdysvalloissa ollessaan Ljudmila tutustui uskovaisiin, jotka kutsuivat hänet mukaan Beth Shalom -seurakunnan toimintaan. Koko perhe alkoi kiinnostua uskonasioista.

Vuosien vieriessä eteenpäin Kostja-poika ajautui kuitenkin väärään seuraan ja päätyi alkoholin orjaksi. Ljudmilan perhe oli hajoamassa. Puolisokaan ei halunnut seurata Messiasta kokosydämisesti.

Juutalaiset ovat Anna Deikunin sydämellä. Hän vie apua ja evankeliumia New Yorkin emigranttijuutalaisille.

Ljudmila kuitenkin piti kiinni saamastaan uudesta elämästä. Hän oli ahkera todistaja ja rukoilija. Hän uskoi ihmeisiin ja rukoili hellittämättömästi perheensä puolesta – silloinkin kun Kostjan juoppokaverit löivät nuoren miehen tämän syntymäpäivänä tajuttomaksi viinapullolla.

Ljudmilan katkeamaton kiitos ja rukous Jumalan puoleen palautti Kostjan seurakuntaan tehden hänestä myös hyvän perheenisän. Aika ajoin Kostja johtaa myös rukousta seurakunnassa. Sisaremme riemuitsee kaikista rukousvastauksista ja todistaa elämästään kaupoissa ja kadulla.

ANNA DEIKUN