Patmoslähetit esittäytyvät: Silja ja Ronaldo Lima – Slummikeskus Taivas tuo toivoa toivottomuuteen

Johdamme Patmos Lähetyssäätiön tukemaa Slummikeskus Taivasta Brasiliassa Fortalezan kaupungissa. Keskus sijaitsee Jangurussun väkivaltaisessa slummissa.

Limat – artikkelikuva ja mailchimp

Työn vaikutuspiirissä on noin 200 perhettä. Keskus tuo toivoa toivottomuuteen lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Siellä järjestetään kerhoja, annetaan tukiopetusta ja kerrotaan Jeesuksesta. Äideille pidetään raamattupiirejä. Slummin asukkaita autetaan hengellisesti, henkisesti ja aineellisesti.

Tule mukaan tekemään lähetystyötä ja toteuttamaan Jeesuksen lähetyskäskyä ryhtymällä lähettäjäksemme. Tulemalla lähettäjäksi saat säännöllisesti ajankohtaisia kuulumisia kentältä. Tukimaksun suuruus on vapaaehtoinen.

Alta voit lukea miten teiniäiti Gabin elämä muuttui slummityön kautta.

Tule Siljan ja Ronaldon lähettäjäksi

Teiniäiti Gabi kouluttautui kampaajaksi Patmoksen tuella

Gabi oli vain 14-vuotias, kun hän alkoi odottaa ensimmäistä lastaan. Vaikka hän kävi satunnaisesti Slummikeskus Taivaan nuorten ryhmissä, emme saaneet muodostettua hänen kanssaan syvempää luottamusta ja ystävyyttä.

Kun Gabi synnytti 16-vuotiaana toisen lapsensa tilanne alkoi muuttua. Gabin toinen lapsi Wallison syntyi keskosena ja oli vielä kuukausia sairaalasta pääsyn jälkeenkin niin heiveröinen ja pieni, että oli ihme, että poika selvisi. Gabi ei löytänyt tilanteeseen tukea perheeltään ja jengitaustainen poikaystävä, joka oli lasten isä, aiheutti vain huolta jo ennestään vaikeaan tilanteeseen.

Gabi (oikealla) oli vain 14-vuotias, kun sai ensimmäisen lapsensa. Tänä päivänä hän on kampaaja ja neljän lapsen äiti.

Vierailimme Gabin luona monia kertoja rukoilemassa hänen tilanteensa puolesta. Niiden vierailujen aikana kävi ilmi, että Gabin unelma oli päästä kampaajakouluun. Patmoksen tuella Gabi lähetettiin kouluttautumaan kampaajaksi ja hänelle hankittiin myös ensimmäiset kampaamotarvikkeet.

Tänä päivänä Gabi käy viikoittain Slummikeskus Taivaassa auttamassa toiminnassa. Hän tekee kampaajan töitä kotoa käsin ja lasten isä Will on myös innolla mukana auttamassa. Perheessä on nyt yhteensä neljä lasta ja he kaikki käyvät keskuksen lasten raamiksilla ja tukiopetuksessa.

SILJA JA RONALDO LIMA