Patmoslähetit esittäytyvät: Timo ja Helena Keskitalo – Sydämellä Suomen maahanmuuttajat

Minä teen työtä Patmos Lähetyssäätiön palveluksessa Suomessa asuvien muslimien parissa.

Keskitalot artikkeli

Teen yhteistyötä mm. eri seurakuntien ja raamattukoulujen kanssa kouluttaen ihmisiä kohtaamaan Suomeen muuttaneita muslimeja. Tärkeä osa työtä ovat Al Massira -koulutukset.

Olen toiminut pitkään lähetystyössä Englannissa, Suomessa ja Lähi-idässä, ja minulla on yli 30 vuoden kokemus kasteopetuksen antamisesta muslimeille, jotka ovat kääntyneet kristityiksi ja haluavat liittyä kristilliseen kirkkoon. Teen työtä yhdessä vaimoni Helenan kanssa.

Tule mukaan tekemään lähetystyötä ja toteuttamaan Jeesuksen lähetyskäskyä ryhtymällä lähettäjäksemme. Tulemalla lähettäjäksi saat säännöllisesti ajankohtaisia kuulumisia kentältä. Tukimaksun suuruus on vapaaehtoinen.

Lue alta miten työ alkoi maahanmuuttajien parissa Suomessa ja miten työ on kantanut hedelmää.

Tule Timon ja Helenan lähettäjäksi

Seurakunnan synty afgaanien pariin

Vuoden 2010 jälkeen näimme useiden iranilaisten ja muutamien afgaanienkin kääntyvän kristityiksi. Näytti siltä, että Jumala oli tekemässä jotain uutta ja nyt olisi aika siirtyä seurakuntatyöstä lähetystyöhön.

Vuonna 2016 kastettiin kristityksi muutama henkilö, joille ei oikein tuntunut löytyvän omaa seurakuntaa, sillä nämä henkilöt eivät puhuneet suomea tai englantia. Siksi päätimme aloittaa jumalanpalvelukset farsin kielellä. Kesällä 2016 pidimme ensimmäiset kokoontumiset, joihin ei koskaan osallistunut viittä enempää. Mietimme, johtaako tämä mihinkään. Pitäisikö luovuttaa?

Syksyllä tuli kastekouluun yksi uusi afgaanimies. Hän toi mukanaan kaksi ystäväänsä. Muutaman kuukauden aikana herätys afgaanien parissa toi seurakuntaamme parikymmentä osallistujaa. Kastekoulu paisui.

Al Massira on työkalu uskon syventämiseen ja uskosta kertomiseen. Koulutusta järjestetään myös etänä.

Pari vuotta myöhemmin jumalanpalveluksessa saattoi olla jopa 40 osallistujaa. Suurin osa näistä uusista kristityistä oli kotoisin Afganistanista, mutta mukana on myös iranilaisia ja pari persiaa puhuvaa irakilaistakin.

Nyt vuonna 2020 ja 2021 muutamat näistä uusista kristityistä ovat pitäneet nettiin menevissä jumalanpalveluksissa todistuspuheenvuoroja ja kokonaisia saarnoja. Koronan pakotettua jumalanpalvelukset nettiin niitä seuraa suurempi määrä ihmisiä, kuin koskaan aikaisemmin.

Täytyy ihmetellen todeta, että heiveröisestä alusta viisi vuotta sitten ollaan nyt saavuttu vakiintuneeseen farsinkieliseen kirkkoon Suomen maaperällä.

TIMO KESKITALO