Patmos-sairaala toimii koronan aikana

St. Simon-Patmos -sairaalan ylilääkäri, tri Samuel Maher raportoi pääsiäisviikolla roskienkerääjien yhteisöstä Kairosta, Egyptistä:

8391-Mokattam_3.jpg

Egyptin terveysministeriö on ponnistellut estääkseen koronavirustartuntojen leviämisen maassa. Potilaita on ollut hoidossa noin 1 300 ja kuolleita 40.

Jätteidenkerääjien yhteisö Mokattamissa on luonnollisesti suurimmassa vaarassa. Roskienkerääjämme ovat normaalisti keränneet noin 500–700 tonnia jätettä Kairon ja Gizan alueelta. He keräävät, kantavat, kuljettavat ja lajittelevat roskat kotinsa luona kadulla, mistä tietysti aiheutuu monenlaisia infektioita.

Kaksi viikkoa sitten viranomaiset määräsivät ulkonaliikkumiskiellon estääkseen koronaviruksen leviämisen. Kielto on tällä hetkellä voimassa illasta klo 19:ta aamukuuteen ja kieltoa laajennetaan myöhemmin.

Tämä ulkonaliikkumiskielto on vaikuttanut yhteisöömme todella pahasti, koska jätteiden keräämisen aika jää niin lyhyeksi. Myös kaikki tehtaat, jotka ostivat kierrätykseen kelpaavaa materiaalia roskienkerääjiltämme, on nyt suljettu. Tästä johtuen köyhien perheiden talous on saanut kovan iskun.

Tämän lisäksi, jätevuoret kasautuvat ja ovat nyt heidän kotiensa liepeillä ja sairastuttavat perheitä.

Pyhän Simonin Patmos-sairaala on tällä hetkellä ainoa alueella auki oleva sairaala 

Asukkaat nimittävät hoitotiimiämme valkoiseksi armeijaksi. Patmos-sairaalassa meillä on kaikki tarvittavat välineet ja palvelut potilaidemme hoitamiseen.Sairaalamme tekee työtä kellon ympäri hätäkeskuksena ja hoitaa köyhiä potilaita. Koronaviruspotilaiden kohtaaminen kasvoista kasvoihin on valtava haaste.

Eilen tutkin henkilökohtaisesti 35 potilasta. Kun palasin kotiin, perheeni ei uskaltanut koskea minuun pelätessään, että olin saanut tartunnan.

Patmos-sairaalassa noudatamme yötä päivää kaikkia desinfiointivaatimuksia ja suojaudumme hyvin, tiimimme ja potilaidemme turvaamiseksi.

Myös Patmoksen lastenavun tuen kohteena olevat kummilapset joutuvat kärsimään kaikkien koulujen sulkemisesta. He ovat köyhistä oloista, eikä heillä ole tabletteja tai älypuhelimia, joiden avulla seurata verkossa tapahtuvaa opetusta. Ja koska heidän perheidensä tulot ovat pienentyneet, myös he joutuvat kärsimään lisääntyvästä köyhyydestä.

Jotta he selviäisivät hengissä, saisivat riittävästi ruokaa ja pystyisivät opiskelemaan kotona, on Patmos Lähetyssäätiön tuki heille nyt ensiarvoisen tärkeä.

Patmoksen tukemat opiskelijat etulinjassa 

Roskienkerääjäperheiden nuoria saamme auttaa löytämään ammatin ja niinpä yhteisössämme on lääketiedettä opiskelevia nuoria. He ottivat vastuulleen omien perheittensä ja alueen muiden köyhien perheiden hygieniatason kohottamisen. He opettivat pienissä ryhmissä omaa yhteisöään, kuinka pestä kädet oikein, kuinka pitää kodit puhtaina ja kuinka käyttää desinfiointiaineita roskia käsitellessään.

Olen hyvin iloinen siitä, että nämä Patmos Lähetyssäätiön tukemat yliopisto-opiskelijat auttavat nyt omia perheitään ja yhteisöään.

Me luotamme siihen, ettei Herra koskaan hylkää köyhiä lapsiaan, eikä varsinkaan tämän suuren koronakatastrofin aikana.

Näiden satojen köyhien lasten ja heidän perheidensä nimissä haluan kiittää kaikkia patmosystäviä, jotka tukevat näinä vaikeina aikoina veljiään ja sisariaan täällä roskienkerääjien yhteisössä. Rukoilettehan edelleen heidän puolestaan ja tuette heitä.

Joka kerta kun käytätte kasvosuojusta ja desinfiointiainetta, muistakaa Mokattamin köyhiä lapsia ja auttakaa heitä pysymään terveinä ja selviämään hengissä.

Mekin rukoilemme suomalaisten veljiemme ja sisariemme puolesta ja pyydämme, että Herra varjelisi teitä, meille niin rakasta kansaa, tämän epidemian aikana.

Kiitos teille kaikille. Siunattua pääsiäistä!

TRI SAMUEL MAHER
St. Simon-Patmos -sairaalan ylilääkäri
Mokattam, Kairo
Egypti