Patmosystävien apu ukrainalaisperheille

Kun Kakhovkan pato murtui ja vesi nousi paikoin jopa kymmeniä metrejä Dneprin varrella Khersonin alueella Ukrainassa, sadat perheet menettivät kotinsa. Taloissa käytetty savilaasti kirjaimellisesti suli vesikuorman alla ja monet talot romahtivat tiilikasoiksi. Osa taloista jäi pystyyn, mutta kaikki rappaukset, ikkunat, ovet ja katot tuhoutuivat, sisustusmateriaaleista ja irtaimistosta puhumattakaan. Vesimassat nostivat hukkuneet, mätänevät eläimet kellumaan vedessä. Jopa kokonaiset hautausmaat olivat veden huuhtomia.

Ukraina talon rakennus 4

Oli kesäaika ja lämpö nopeutti kaikenlaisten tautien leviämistä. Vesi nosti myös maamiinoja kulkeutumaan paikasta toiseen.

Tämä teki pelastustoimen hyvin vaaralliseksi.

Monet perheet menettivät kaiken ja joutuivat lähtemään tyhjin käsin evakkoon henkensä pelastamiseksi.

Kakhovkan padon murtuessa vesi nousi paikoin jopa kymmeniä metrejä Dneprin varrella Khersonin alueella Ukrainassa ja sadat perheet menettivät kotinsa. Taloissa käytetty savilaasti kirjaimellisesti suli vesikuorman alla ja monet talot romahtivat tiilikasoiksi.

Patmos sai avunpyynnön pastori Kirill Bondarenkolta, joka on ollut kanavoimassa jo aiemminkin Patmos-ystävien apua Ukrainan kärsivälle kansalle.

Meitä pyydettiin avustamaan talojen kunnostuksessa ennen kuin talvi ja kylmyys tulevat.

Hän valitsi kahdeksan kohdetta, jotka ovat kiireisen avun tarpeessa.

Taloissa asuu lapsiperheitä, vanhuksia ja yksinhuoltajaäitejä lapsineen. Perheillä ei ole mitään muuta paikkaa, minne mennä.

Pastori Kirill Bondarenko lähetti Patmokselle pyynnön avustaa tulvien tuhoamien talojen kunnostuksessa ennen kuin talvi ja kylmyys tulevat. Kohteiksi valittiin kahdeksan kohdetta, jotka olivat kiireisimmän avun tarpeessa.

Nyt näiden kahdeksan talon korjaus on loppusuoralla.

Yhteen korjattavaan taloon osui kesken kunnostuksen vielä harhautuneen raketin sirpaleita ja seinät siirtyivät paikaltaan.

Päätimme kuitenkin jatkaa tuonkin talon korjausta asumiskelpoiseksi.

Pastori Kirill Bondarenko haluaa lähettää kiitoksensa kaikille, jotka ovat taloudellisesti ja rukouksin osallistuneet näiden talojen kunnostukseen.

Pastori Kirill Bondarenko haluaa lähettää kiitoksensa kaikille, jotka ovat taloudellisesti ja rukouksin osallistuneet Kakhovkan padon murtumisesta johtuvien vaurioiden korjaamiseen.

”Kiitos paljon avusta ja tuesta, ihmiset ovat hyvin innostuneita ja kiitollisia. On hienoa nähdä muutosprosessi ja kotien muuttuminen raunioista kodeiksi, joissa ihmiset voivat jälleen kerran elää ja kasvattaa lapsiaan ja lastenlapsiaan”, sanoo pastori Bondarenko.

Oheisissa kuvissa voit nähdä mitä Sinun lahjallasi on saatu aikaan. Antamalla rakkaudenlahjasi tuet Ukrainassa tehtävää humanitaarisen avun työtä.

LEENA METSÄMÄKI