Rekkalastillinen joululahjoja Suomesta Ukrainan lapsille

Operaatio Joulun Lapsi -keräys huipentui keskiviikkona Helsingissä pakattuun rekkaan, jonka suuntana on Irpinin kaupunki Ukrainassa. Irpin sijaitsee pahoin pommitetun Butšan kaupungin vieressä. Rekassa on Ukrainan sodan keskellä elävien perheiden lapsille 9 360 kenkälaatikon kokoista joulupakettia.

1O2A9755

Jokainen lahjapaketti sisältää vaatteita, kuten sukat, käsineet tai pipon sekä hygieniatarvikkeita. Jokainen lapsi saa myös pehmolelun ja isommat lapset koulutarvikkeita.

Operaatio Joulun Lapsi on osa maailmanlaajuista Samaritan’s Purse -järjestön johtamaa Operation Christmas Child -keräystä, jonka Suomessa toteuttaa Patmos Lähetyssäätiö. Vuonna 1995 Patmos vei joululahjoja ensimmäisen kerran Bosniaan, sittemmin myös Romaniaan ja Moldovaan.

Suomalaisten tekemiä joululahjoja on viety tähän mennessä jo puolelle miljoonalle lapselle. Patmoksen tiimi on parhaillaan jakamassa joulupaketteja Romanian kylissä Vasluin alueella, jonne täysi rekkalastillinen joulupaketteja saapui viime viikolla. Myös Moldovaan on lähetetty rekka.

Lahjat jaetaan kylissä, lasten laitoksissa, kouluissa ja seurakunnissa.

Tämä on ensimmäinen vuosi, kun suomalaisten tekemiä Joulun Lapsi -lahjoja lähetetään Ukrainan lapsille.