Rukoilkaa, että maanalainen pommisuoja rakennetaan ennen sodan alkamista

Beit Haggadi tai Beit Hagdi, nimestä on kautta aikojen ollut kahta erilaista mielipidettä, miten nimi lausutaan. Molemmat ovat oikein ja nimellä on raamatullinen historia, joka löytyy 1. Mooseksen kirjan luvusta 46, jossa kerrotaan Jaakobin 12 pojan nimet, heistä yksi oli Gaad. Myös 4 Mooses 32 luvussa kerrotaan Gaadin heimosta ”ruubenilaisilla ja gaadilaisilla oli ylen runsaasti karjaa…”. Gaadilaisilla oli lampaita ja vuohia. Yksi Gaadin pojista oli nimeltään Haggi.

7839-pommisuoja1_keskikoko.jpg

Olemme seitsemän kilometrin päässä Gazan rajasta yhdessä Beit Haggadin pormestarin, Tamir Idanin kanssa. Seisomme vanhan maanalaisen pommisuojan edessä. Pormestari kertoo, että öiseen aikaan mellakoiden ääni Gazasta kuuluu hyvin heidän alueelleen. Olemme siis äänenkantaman – ja rakettien kantaman päässä Hamasin hallitsemasta Gazasta. Iranin tukeman ja aseistaman Hamasin uusi aseistus on suureksi vaaraksi koko Israelille.

Millaiset ovat turvallisuusuhat tällä alueella, kysyn Tamir Idanilta.

”Viime aikoina Hamas on lähettänyt leijoja ja ilmapalloja, joiden kautta paljon metsää on syttynyt palamaan. Yksi ilmapalloista tuli Sde Negevin alueella sijaitsevan lastentarhan pihalle, kun lapset olivat leikkimässä piirissä. Pallo laskeutui piirin keskelle. Kukaan ei loukkaantunut ja heidät saatiin nopeasti turvaan. Ongelma on se, että nyt näihin leijoihin ja palloihin on kiinnitetty pommeja ja se tekee tilanteesta entistäkin vaarallisemman.”

Miksi sitten pormestari, jolla on omia lapsia, tahtoo asua tällä levottomalla alueella?

”Minä olen syntynyt täällä. Isäni oli täällä ja rakensi tätä maata. Vanhin tyttäreni meni naimisiin muutamia kuukausia sitten ja perusti perheen tänne. Tämä kylä on meidän maamme, täällä on kaunista, ja mihin muualle me menisimme”, Tamir Idan sanoo.

Kerron pormestarille, että me suomalaiset kristityt rukoilemme Israelin puolesta ja samalla tahdomme auttaa. Hän pitää ajatusta harvinaisena. Hän tietää, että Israelin puolesta rukoillaan ja Beit Hagdissa jotkut juutalaiset ovat käyneet auttamassa, mutta kristittyjen apua he eivät ole aiemmin tähän, yli 10 000 ihmisen yhteisöön saaneet.

”Suuri kiitos teille. Pommisuoja tulee meille suureen tarpeeseen”, kertoo Tamir Idan.

Hän kertoo, että vanhemmissa taloissa tässä ympärillä ei ole mitään turvahuoneita ja näille lähiperheille ei ole paikkaa, mihin mennä jos pidempi kriisi tulee.

”Kun suoja kunnostetaan ja saadaan valmiiksi, sinne mahtuu n. 20 ihmistä olemaan pidempiäkin aikoja jos on tarpeen. Nyt olisi vain tärkeää saada suoja nopeasti kunnostettua, varustettua ilmastoinnilla ja saada se kaikin puolin toimimaan. Sydämellinen kiitos kaikille teille kaikille Patmos Lähetyssäätiössä, jotka autatte meitä täällä”.

Siis ystävät, rukoilkaa ja siunatkaa, että Beit Haggadin asukkaat Gazan rajan läheisyydessä saavat korjatun ja kunnostetun ja ilmastoidun turvahuoneen, pommisuojan mahdollisimman pian. Ja tukekaa Patmoksen IsraelAvun toimintoja. Herra Israelia varjelkoon ja suojelkoon.

PIRKKO SÄILÄ