Rukouspyyntö Armeniasta

Kirkko Armeniassa

”Rakkaat ystävät, maamme ja kansamme ovat toivottomassa tilanteessa. Syyskuun 27. pnä Azerbaidzanin ja Turkin armeijat hyökkäsivät Armeniaan ja Vuoristo-Karabahiin Syyriasta, Pakistanista ja Afganistanista tuotujen islamistien avulla. He tähtäävät kirkkojamme, koulujamme ja siviiliväestöämme. Joukossamme on paljon uhreja ja paljon pakolaisia.

Miehittämättömät turkkilaiset lentokoneet lentävät jatkuvasti päittemme päällä. Huomisesta lähtien koulumme ja lastentarhamme ovat suljettuina koko maassa. Monet etsivät suojaa pommisuojista.

Olkaa hyvät ja nouskaa rukoilemaan palavasti kansamme edestä. Meidät, kolme miljoonaa Armenian kristittyä, on jätetty aivan yksin, ympärillämme noin kaksisataa miljoonaa muslimia. Mutta uskomme ei ole pettänyt, toivomme ei ole sammunut. Uskomme, että jos rukoilette kansamme puolesta ja korotatte äänenne, Jumala puuttuu asioihin.

Uskokaa minua, pieni Armenia on viimeinen kristinuskon saareke Lähi-idässä, ja jos kristillinen maailma sen menettää, islam kolkuttaa kaikkien ovilla. Niinpä pysykäämme uskollisina uskollemme ja rukoilkaamme kansamme ja kristinuskon puolesta. Tänään ja huomenna kohottakaamme kaikki äänemme Armenian pelastuksen tähden.”

Viestin lähetti Vazgen Zohrabyan, Derek Prince Ministries järjestön edustaja Armeniasta.

Fysioterapeutti Anneli Turja vastasi lasten kuntouttamisesta Harbertin lastenkodissa.

Patmos Lähetysäätiö teki työtä Armeniassa vuosina 1989-2018

Patmos teki työtä Armeniassa vuosina 1989-2018 – tärkeimpänä kohteena vammaiset lapset. Fysioterapeutti Anneli Turja vastasi lasten kuntouttamisesta Harbertin lastenkodissa, vammaisille lapsille perustettiin päiväkuntoutuskeskus ja vanhempia ja opettajia autettiin vammaisten lasten hoidossa ja sopeuttamisessa koulunkäyntiin. Lapset saivat oppia tuntemaan Jumalan Isän rakkauden ja sen kautta myös oman arvonsa.

Uskomme, että monet patmosystävät kantavat Armeniaa rukouksissaan ja haluavat nyt erityisesti etsiä Jumalan valtakuntaa ja Hänen tahtonsa tapahtumista vihamielisten voimien pyrkiessä hävittämään heidät.

Jeesuksen Kristuksen sovitustyössä on voitto. Tulkoon Armenian pelastus Jumalalta, vahvaksi todistuksesi ja kääntymykseksi myös niille, jotka vielä sotivat Häntä ja Hänen suojattejaan vastaan.

MARJA RANTANEN