Rukousvastaus: Hengenvaarallinen verenmyrkytys väistyi – Moses Loli pääsi sairaalasta!

Patmoksen tukema lääketieteen stipendiaattiopiskelija Moses Loli, joka vain muutama viikko sitten muutti Etelä-Sudaniin Jubaan jatkamaan lääketieteen opintojaan, joutui viime viikolla sairaalaan akuutin verenmyrkytyksen johdosta. Tilanne oli vakavampi, kuin osasimme alunperin kuvitella asiasta Suomessa kuultuamme. Tuhannet Patmoksen ystävät vastasivat Moseksen puolesta lähettämäämme rukoushälytykseen nopeasti. Nyt Moses on päässyt sairaalasta ja kiittää esirukoilijoita.

Radio Patmoksen haastattelussa tiistaina Moses kertoi joutuneensa vakavan nestevajauksen ja lämpötilanlaskun johdosta shokkiin (hypovoleminen shokki, hypoterminen shokki), minkä vuoksi lääkintähenkilökunnan oli kannettava hänet sisään sairaalaan. Bakteerien määrä veressä kohosi ja verenpaine laski jatkuvasti.

Moses kirjoitti viikonloppuna Juban sairaalasta Etelä-Sudanista Suomeen whatsapp viestissään:

“Lääkäri ilmoitti minulle hetki sitten, että hoito ei ole tehonnut verenmyrkytykseen, mistä johtuen verenpaineeni on yhä alhaalla. He joutuvat huomenna päättämään, jos minut joudutaan siirtämään parempaan sairaalaan maan ulkopuolelle.” 

Moseksen viestin saatuamme lähestyimme tuhansia sähköpostirekisterissämme olevia Patmos-ystäviä rukoushälytyksellä  ja julkaisimme rukouspyynnön Patmoksen Facebook seinällä pyytäen Patmos-perheeltä esirukousta veljemme, sekä hänen vaimonsa ja lastensa puolesta.

Saimme lyhyessä ajassa toimistoomme ja Facebookin kautta valtavan palautevyöryn esirukoilijoilta, joita Moseksen tilanne oli koskettanut. Suuri esirukousten määrä kohosi taivaaseen veljemme puolesta.

Radio Patmoksen haastattelussa tiistaina Moses Loli kertoi, miten käänne tapahtui pian rukousrintaman aktivoiduttua. “Muutamassa tunnissa bakteerien määrä alkoi laskea ja verenpaine kohota”, Moses kertoi Radio Patmokselle Etelä-Sudanista antamassaan kiitosraportissa tiistaina.

Lähes yhtä nopeasti kuin tilanne alkoi, se myös voitettiin. Esirukousten ja lääkärien osaavan hoidon yhteisvaikutuksena Moses pääsi sairaalasta maanantaina ja on kotiutunut veljensä luokse.

Moses kiitti Radio Patmoksen suorassa lähetyksessä tiistaina esirukoilijoita sydämellisesti hänen muistamisestaan:

”Haluan kiittää kaikkia tuhansia esirukoilijoita Patmoksessa, että olette seisseet rinnallani. Tämä oli todella ihme. Olen kiitollinen esirukoilijoille ja minua hoitaneille osaaville lääkäreille.”

Saimme Patmos-perheenä kokea monesta suusta nousevan esirukouksen voiman, niin kuin apostoli Paavali sanoi:

“…kuinka ylenpalttiset, yli voimiemme käyvät, meidän rasituksemme olivat, niin että jo olimme epätoivossa hengestämmekin, ja itse me jo luulimme olevamme kuolemaan tuomitut, ettemme luottaisi itseemme, vaan Jumalaan, joka kuolleet herättää. Ja hän pelasti meidät niin suuresta kuolemanvaarasta, ja yhä pelastaa, ja häneen me olemme panneet toivomme, että hän vielä vastakin pelastaa, kun tekin autatte meitä rukouksillanne, että monesta suusta meidän tähtemme kohoaisi runsas kiitos siitä armosta, joka on osaksemme tullut.” 2 KOR. 1:3-11.

Haluamme kiittää kaikkia Patmos-ystäviä yhteiseen rukousrintamaan nousemisesta veljemme puolesta. Rukoukset on kuulltu. 

Moses Loli opiskelee Patmoksen sitipendiaattina. Hänen kutsumuksenaan on valmistua lähetyslääkäriksi palvelemaan Etelä-Sudanissa ja julistaa evankeliumia sanoin ja teoin.

Jos haluat tukea Mosesta esirukouksin ja saada raportteja Etelä-Sudanin tilanteesta, ota yhteys lähetystoimistoomme patmos(a)patmos.fi / 0293 400 500 ja liity Moseksen esirukoilevaan lähettäjäpiiriin. Saat neljä kertaa vuodessa Moseksen rukouskirjeen kuulumisineen.