Saako sama ihme toistua maaliskuussa?

”Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: ’Olkaa lujat, älkää peljätkö. Tässä on teidän Jumalanne’.”

Jesaja 35: 3-4

Rakas ja uskollinen Patmosystävä

Profeetta Jesajan kirjoittamat sanat kuvaavat pelastuksen ajan ihanuutta Israelille.

Me suomalaiset pakanakristityt saamme ottaa Raamatun kehotuksen tukea Israelia ja vahvistaa Jumalan omaisuuskansan käsiä. Ja tänään ajattelen heitä, jotka ovat antaneet koko elämänsä oman kansansa parhaaksi – perustajasukupolvi Israelissa. Heitä, jotka ovat nyt elämänsä illassa.

He ovat ne jäljellä olevat Israelin raivaajasukupolven jäsenet, jotka joutuvat elämään

  • KÖYHYYDESSÄ
  • NÄLÄSSÄ
  • YKSINÄISYYDESSÄ

Vuonna 2017 kirjoitimme ystäväpiirillemme Israelin vanhusten hädästä, silloin tilanne oli tämä:

Tänään 2020 tilanne ei ole parempi

Patmosystävät ovat seisseet Israelin rinnalla koko juutalaisen kansan itsenäisyyden ajan. Ensio Lehtonen sen aloitti. Leo Meller on jatkanut. Kaikki me, jotka teemme työtä Patmoksessa, olemme jakaneet tämän luovuttamattoman tärkeän näyn: Israelin täytyy elää!

Saako 50 000 euron ihme toistua maaliskuussa?

Viime vuoden lopulla osallistuimme Helsingin juutalaisen seurakunnan turvakeräykseen. Saimme kokea ihmeen, kun Patmosystävät tulivat nopeasti auttamaan ja Patmoksen toiminnanjohtaja Pasi Turunen sai ällistyttää juutalaiset ystävämme ojentaessaan heille Patmos-ystävien 50 000 euron lahjoituksen.

Voimmeko sunnuntaina antaa lahjan Israelin vanhuksille?

Yhteistyöjärjestömme Keren Hayesodin edustajat tulevat Jerusalemista vierailemaan Suomessa. Tapaamme Patmoksen johtoryhmän jäseninä heitä lauantaina 14. päivä. Meiltä kysytään, mitä me voisimme tehdä Israelin juutalaisvanhusten hyväksi, jotka tarvitsevat pikaista apua.

Israelin Suomen suurlähettiläs Dov Segev-Steinberg vetosi meihin voimakkaasti Israelin vanhusten puolesta vieraillessaan luonamme Patmostalossa ja korosti kiireellisen avun merkitystä.

Olemme rukoilleet ja uskossa luvanneet, että annamme 50 000 euroa, joka kohdistuu vanhusten asuinoloihin ja heidän jokapäiväiseen toimeentuloonsa Israelissa. Tämä olisi ensimmäinen lahjamme vuonna 2020 Keren Hayesodille.

Jos jokainen tämän vetoomuksen vastaanottaja antaisi vaikka 10 euroa, tai 50 euroa tai Israelin itsenäisyyden vuosien määrän euroina – eli 72 euroa, saisimme varmasti kokoon lupauslahjamme.

Kiitos, että saamme vedota sinuun: tule vahvistamaan hervonneita käsiä, tule voimistamaan hervonneita polvia.

Olet siunattu siunatessasi Israelia, niin että lahjamme olisi valmis  runsaana. Niin kuin on kirjoitettu:

”…niin on teidän intonne saanut sangen monta innostumaan … Olen siis katsonut tarpeelliseksi kehoittaa veljiä edeltäpäin lähtemään teidän tykönne ja toimittamaan valmiiksi ennen lupaamanne runsaan lahjan, niin että se olisi valmis runsaana eikä kitsaana.” (2 KOR. 9:2, 5)

PIRKKO SÄILÄ
kenttäkehitysjohtaja

Saammehan täyttää lupauksemme yhdessä kanssasi?