Sanoma Jeesuksesta tavoittaa nuoret Fortalezan kouluissa

Koulutyö täällä Fortalezassa näyttää nyt pääsevän vihdoin starttaamaan alkuvaikeuksista huolimatta. Julkisten koulujen talvilomat venyivät pitkälle helmikuuhun jostain syystä. Täällä oli myös kaikenlaista muuta sotkua, kun poliisi oli lakossa kaksi viikkoa helmikuun lopulla.

8309-oppilaita-valitunnilla.jpg

Koulutyötä on suunniteltu ja pohjustettu viime syksystä lähtien. Koulut ovat vastaanottavaisia tämänkaltaiselle työlle. Valtion julkisten koulujen palatessa pikkuhiljaa lomilta helmikuun ajan, voimme aloittaa ensimmäisten koulujen kanssa maaliskuussa.

Aloitamme Benen vanhasta ala- ja yläasteesta sekä yhdestä toisesta Serrinhan alakoulusta.

Suunnitelmamme on olla noin viikon verran läsnä yhdessä koulussa ja käydä läpi kaikki luokat valistustuntien merkeissä ja lopuksi päättää viikko toimintapäivään, joka olisi todennäköisesti lauantai.

Tämä on upea mahdollisuus päästä tavoittamaan lapsia ja nuoria sekä tukea opettajia haastavassa työssään slummilasten opintiellä. Olemme saaneet tiimimme myös muitakin koulutyöstä kiinnostuneita, jotka haluavat olla mukana koulutyössä. Kiitos Herralle heistä!

Meillä on nyt kitara, Raamattu ja altis sydän. Sama tilanne kuin isälläni Rikulla oli yli 30 vuotta sitten koulutyötään aloittaessaan. Uskomme, että ne askeleet ja taistelut vuosikymmenten takaa ovat johdattaneet meidänkin polkumme tänne valtameren toiselle puolelle.

Jeesus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Saakoon sama Jeesuksen valo nyt loistaa Fortalezan kouluihin, joka Suomen kouluissa edelleen tuo valoa pimeyteen.

Bene kävi hiljattain Zaira-nimisessä ala-ja yläkoulussa juttelemassa koulun vararehtorin, Amarildon kanssa (kuva alla). Näyttää siltä, että pian pääsisimme aloittamaan! Pidäthän rukouksissa tämän työmuodon myöskin.

Muistetaan kaikki yhdessä myös tätä koko maailman tilannetta koronaviruksen kourissa. Tilanne koskettaa meitä kaikkia, mutta ei antauduta pelolle, vaan luotetaan Kaikkivaltiaaseen Jumalaan, joka pitää omistaan huolen. Hänellä on kaikki hallinnassaan.

Tiedämme, että maailmaa tulee kohtaamaan erilaiset vaikeudet, kun lähestymme Jeesuksen tulemusta. Ripustaudutaan siis entistä lujemmin Kristukseen ja luotetaan Hänen verensä voimaan, joka pelastaa, puhdistaa ja parantaa.

Olkaa siunattuja veren alla ystävät!

ANNI JA BENE RODRIGUES
Come Home Brasil koulu- ja nuorisotyö, Fortaleza, Brasilia

Liity Annin ja Benen lähettiperheeseen