Sinun lahjasi auttaa lapsia lähetyskentillämme juuri nyt

Tämän sivun esimerkit lapsista, jotka ovat saaneet avun, ovat Moldovasta, mutta muillakin Patmos-kentillä lapset tarvitsevat ruokaa, suojaa, lääkkeitä, hoitoa, mahdollisuuden käydä koulua – he tarvitsevat kokonaisvaltaista apua elämäänsä. Emme unohda evankeliumia Jeesuksesta. Sinun rakkaudenlahjasi mahdollistavat työmme. Antamalla talvilahjasi juuri nyt autat lapsia.

 

Vaikeaa tubin muotoa sairastanut Madalena-tyttö sai hengittämiseen apua Patmos-lahjana hankitun hengityslaitteen kautta.

Tuberkuloosi, Moldovan suuri ongelma

Yksi surullisimpia tuberkuloosin vielä vaivaavia maita on Moldova, joka on tilastollisesti Euroopan köyhin maa. Patmoksen tuki kohdentuu Kishinevin sairaalan lastenosastojen ja Tyrnovon tubilaitoksen lasten auttamiseen.

Juuri nämä osastot ovat lapsille se turvallisin ja usein ainoa paikka, jossa heille kerrotaan, että he ovat rakastettuja ja heidän elämänsä on arvokasta.

Monen lapsen koti on rikkinäinen, hyvin köyhä ja jotkut sairaalaan tuoduista lapsista ovat löytyneet kellarista tai jopa kadulta.

Työntekijämme Anatoli Gutjum kertoo lapsille Jeesuksesta. Vuoden 2020 aikana 61 lasta tuli uskoon Jeesukseen.

Näiden lasten isä kuoli tuberkuloosiin ja äiti on hyvin sairas. Isosisko Vlada (8 v) pitää hyvää huolta vuoden ikäisestä pikkusiskostaan Katjasta. Kun tytöt tuotiin sairaalaan, he olivat nälissään ja heillä oli täitä. 

Äiti ja lapset samalla osastolla

Irina on nuori äiti, joka sai hoitoa tubisairaalassa, yhdessä kahden lapsensa, Vladin ja Kostjan kanssa. Kaikki kolme sairastuivat tubiin, Irina jo toista kertaa.

Irina on osittain invalidisoitunut ja hänen kuukausieläkkeensä on 20 euroa.

Irinan monet sukulaiset ovat menehtyneet. Irina on uskossa. Tämä perhe sai apua Patmoksen Lastenavun kautta.

Patmos-ystävien rakkaudenlahjojen kautta vuonna 2020:

Moldovan tubilaitoksissa apumme turvin hoidettiin yhteensä 643 lasta, joista 362 oli Tyrnovon tubilaitoksessa ja 281 Kishinevin tubisairaalan lastenosastolla.

Uskoontulleista lapsista 17 kastettiin.

Patmoksen palkkaamana kokotoimisesti tässä työssä oli yksi työntekijä, Anatoli Gutjum, joka huolehti päivittäisen ruoka-avun toimittamisesta lapsille.

Nämä esimerkit kertova välähdyksen siitä, mitä suomalaisten rakkaudenlahjoilla saadaan aikaan.

Jos lahjasi on vaikka 20 EUROA, Irinan kuukausieläkkeen verran, se merkitsee ja saa aikaan paljon tuoden lapsille toivoa ja apua, kuten tämän viestin tapaukset osoittavat. 

Kiitos että välität, rakastat ja autat. Jeesus sanoi lapsista: “Heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot…” (Matt. 18:10)

Lahjallasi Patmoksen Lastenavulle autat Euroopan köyhimpiä lapsia työkentillämme nyt!

Kiitos avustasi lapsille!

PIRKKO SÄILÄ