Toivoa Brasilian lapsille

Heinä-elokuun vaihteessa teimme pintaremonttia Slummikeskus Taivaan tiloihin. Maalasimme seinäpintoja ja uusimme kuluneimpia kalusteita. On kallisarvoista saada tarjota lapsille puhdas, turvallinen ja kaunis ”turvapaikka”, jonne he ovat tervetulleita. Kiitollisena voin vain kertoa teille lasten hymyistä ja ilosta; heille kelpaisi vähempikin.

Slummikeskus taivas seinä

Viikolla maalasimme asfalttiliiduilla joidenkin lasten kanssa Keskuksen edustalle hyppyruutuja. Puuhan lopussa lapset jakoivat liitujen lopun keskenään ja juoksivat liidunpalaset kädessään tekemään ruutuja omien kotiensa lähistöille.

Lasten ilo on usein yhdessä vietetyssä ajassa ja leikissä, mutta kiitos teille, rakkaat lähettäjät ja ystävät, että teidän ja kummien avulla saamme auttaa heitä myös monilla käytännön tavoilla.

Slummikeskus Taivas tarjoaa slummin lapsille tukiopetusta

Elokuun puolivälin saimme uusia nimilistoja lasten ryhmiin. Taas on vaikeinta pitää kiinni siitä, että ryhmäkoot pysyvät tarpeeksi pieninä. Meillä on tällekin loppuvuodelle nyt yli 70 lasta tukiopetuksessa, kahdeksaan ryhmään jaettuna.

Jos muistatte vielä Suzane-tytön, jonka lukemaan oppimisesta. Hän on tukiopetuksessa ja harjoittelee kirjaimia innolla. Vielä tarvittaisiin rukousta, että koulupaikka löytyisi. Syy sopivan koulupaikan puuttumiseen saattaa olla puuttuvissa henkilöpapereissa, mutta äiti ei ole kertonut asiasta kovin selkeästi. Kaikki viranomaispalvelut ovat pandemian vuoksi joko jumissa tai hyvin hitaita. Slummissa on useita perheitä, joiden lapsia ei ole rekisteröity tai joiden vanhemmilta puuttuu henkilöpaperit.

Jalkapalloharjoitukset jatkuvat

Jalkapallotreenit jatkuvat edelleen pari kertaa viikossa tai ainakin silloin, kun jalkapallokentän ympärillä ei pala. Viime viikkoina alueella on nimittäin poltettu tiheään kasvillisuutta, mikä on hankaloittanut pelejä. Yleensäkin hengitysilma on alueella välillä niin savuista, että odotamme sateita innolla. Näissä treeneissä pojilla on mahdollisuus oppia joukkuehenkeä ja sääntöjen seuraamista sekä kuulla Jeesuksesta.

Kentän kunto on ollut kehno ja siinä olisi myös rukousaihe. Rukoillaan turvallista treeni- ja pelipaikkaa – ilman maastopaloja ja huumekauppiaita. Nykyinen kenttä on yksityisellä, mutta yleisessä käytössä olevalla, maapalstalla, joten emme voi rakentaa siihen tai vaikuttaa juuri sen kuntoonkaan emmekä myöskään rajoittaa sen käyttöä. Poikia on myös treeneissä nyt niin iso joukko, ettei heitä voi kuljettaa kombissa muille kentille turvallisesti.

Vielä kerran lämmin kiitos tuestanne ja esirukouksistanne. Kiitos luottamuksesta ja rohkaisevista viesteistä sekä ystävyydestä.

SILJA LIMA

Ilmoittautumalla Siljan ja Ronaldon lähettäjäksi, tuet Slummikeskus Taivaan työtä Fortalezan slummissa Brasiliassa.

Ilmoittaudu lähettäjäksi