SOS: Raketteja kohti Tel Avivia

”Tempaa pieni kilpi, suuri kilpi ja nouse minun avukseni”. Psalmi 35:2

7875-ambulanssi_mies_keskikoko.jpg

Eilen, torstai-iltana, 14. maaliskuuta klo 21:19 Tseva Adom – Punainen hälytys -sireenit soivat keskisessä Israelissa, Tel Avivissa ja sitä ympäröivissä kaupungeissa, kun Gazan terroristiryhmät ampuivat raketteja kohden Ashkelonia ja Tel Avivia. Israelin ohjuspuolustusjärjestelmä ampui alas yhden kohti Tel Avivia suunnatun raketin ja useita raketteja sen jälkeen, kun Hamas jatkoi rakettitulta varhain tänä aamuna Gazasta Israelin rajan puolelle.

”Iskuissa ei loukkaantunut ketään, mutta hoidimme useita ihmisiä stressisyndrooman tähden”, kertoo Israelin Punaisen Daavidin Kilven, MDA:n kansainvälisen osaston johtaja, Yonatan Yagodovsky.

Viime viikonloppuna palasin työmatkalta Israelista. Tapasin useita yhteistyöjärjestöjä eri puolilla maata ja pääsin aivan Gazan rajalle katsomaan, miten Iron Dome eli Rautakupoli -ohjuspuolustusjärjestelmä toimii käytännössä. Israelin täytyy varustautua jatkuvia hyökkäyksiä vastaan, niin maan päällä, ilmassa kuin maan allakin. Tämä viimemainittu tarkoittaa 90 metriä syvää turva-aitaa, jota rakennetaan Gazan rajalle estämään terroristien tunkeutumisen Israeliin tunnelien kautta.

Maanalainen kansallinen johtokeskus

Vain kaksi viikkoa sitten Magen David Adom avasi suuren maanalaisen operaatiokeskuksen Israelissa, Kiryat Onossa, Tel Avivin läheisyydessä. Maanalainen keskus on täydessä toiminnassa ja lähetti torstai-iltaisen hyökkäyksen jälkeen lääkintäteameja rakettien iskualueille tarkistamaan, tarvitseeko kukaan ensiapua. Useat ihmiset, jotka olivat kuulleet voimakkaita räjähdyksiä, soittivat hädissään ja tarvitsivat kriisiapua.

Pieni kilpi ja Suuri Kilpi

Magen David Adom tarkoittaa Punaista Daavidin kilpeä. Järjestö tekee elämää pelastavaa työtä kaikkialla Israelissa ja sen ambulanssiverkosto kattaa maan niin, että ambulanssit ehtivät paikalle hyvin lyhyessä ajassa, heti hälytyksen kuuluessa. Israelin maanteillä kulkee kuusi Patmos IsraelAvun lahjoittamaa ambulanssia ja MediCycle -motorisoitu yksikkö, joiden kautta saamme olla pelastamassa elämää Jumalan maassa.

Tämä on pieni ja tehokas kilpi Israelin elämäksi, jota meidät Patmos IsraelAvussa on kutsuttu pitämään valmiudessa kaiken aikaa. Israel tarvitsee nyt meidän apuamme. Anna SOS-lahjasi Israelille alla olevalla lahjoittimella Patmoksen IsraelAvun kautta.

Jumalan apu ja varjelus Israelin yllä on se Suuri Kilpi, jota saamme jatkuvin rukouksin olla pyytämässä avuksi Israelin jokaisen kansalaisen ylle muistuttamalla Herraa Psalmin 91 jakeista: ”Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla ja hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta…”.

TOIMI NYT ISRAELIN ELÄMÄKSI!

PIRKKO SÄILÄ