”Suomalaisiin ystäviimme voimme aina luottaa!”

– Tiedän, että suomalaisiin ystäviimme Patmoksessa voimme aina luottaa, sanoo Yonatan Yagodovsky, joka on tullut tutuksi monille Patmoksen matkaryhmissä Israeliin matkanneille, kun he ovat osallistuneet ambulanssien luovuttamiseen MDA:lle.

Yagodovski MDA

Magen David Adom, Punainen Daavidin Kilpi on perustettu ennen Israelin valtiota, jo vuonna 1930.

Vaikka MDA vastaa Israelin ambulanssi-, ensiapu- ja veripankkipalveluista, se on suuri vapaaehtoisjärjestö, joka on riippuvainen 17 maassa toimivien kansainvälisten ystävyysjärjestöjensä avusta.

Patmos Lähetyssäätiö on MDA:n ystävyysjärjestö Suomessa.

Yonatan Yagodovskyn sanat siitä, että suomalaisiin voi aina luottaa, eivät ole aivan perusteettomia. Ovathan Patmosystävät vuosikymmenien aikana olleet auttamassa kymmenien ambulanssien, ensiapuklinikoiden ja erilaisen ensiapukaluston hankkimisessa.

Ystävyydellämme ovat pitkät ja syvät juuret.

Niille, jotka eivät MDA:ta tunne, kerron, että eri puolilla Israelia sijaitsee 180 ensiapuasemaa. MDA:lla on yli 2000 elämää pelastavaa ajoneuvoa – ambulansseja ja muita ensiapuajoneuvoja, jotka tarvitsevat  valtavasti henkilökuntaa. MDA:ssa, mukaan lukien veripankkipalvelut, työskentelee yli 22 000 työntekijää, suuri osa vapaaehtoisia.

Mobiiliklinikka kulkee ja auttaa koko ajan

Tuorein lahjoituksemme oli vetoauton perässä kulkeva mobiiliklinikka.

Tämä lähes 38 000 euroa maksanut klinikka voidaan ajaa, vaikka syrjäiseen beduiiniyhteisöön ja laittaa lääkärinvastaanotto sinne.

– Teidän lahjoittamanne klinikka on ollut jatkuvasti menossa, jopa kahdessa eri paikassa yhden päivän aikana. Olemme hyvin kiitollisia ja tyytyväisiä, että lahjoititte meille tämän mobiilin klinikan, kertoo Yonatan Yagodovsky MDA:n kansainväliseltä osastolta.

Patmoksen lahjoittaman mobiiliklinikan kyljessä on teksti, joka kertoo suomalaisten rakkaudesta Israelia kohtaan: ”Suomalaisten kristittyjen lahjoituksena Patmos Lähetyssäätiön kautta Israelin kansalle.”

Kuulen, että kuusi ambulanssiamme ovat myös jatkuvassa käytössä eri puolilla Israelia, ”Suomi on hyvin edustettuna. Paitsi ambulanssit, myös muut lahjoittamanne ajoneuvot ovat tulleet suureen tarpeeseen”, kiittää Yagodovsky.

Anna MDA:n työn jatkua.

Tue ja lahjoita!

Lahjoittamaan pääsee tämän sivun laidassa olevasta lahjoittimesta tai antamalla lahjoituksen postituksen mukana tulleella siirtokortilla käyttämällä lyhytviitettä 75006.

Netissämme lahjoittaessasi et tarvitse lyhytviitettä.

PIRKO SÄILÄ