Suomen kauneimmat joululahjat viedään Euroopan köyhimmille lapsille

Kiitos kaikille uusille ja vanhoille Operaatio Joulun Lapsen ystäville. Tämän on suoma­laisten paketintekijöiden juhlaa, kun rakas operaatiomme täyttää pyöreät 30 vuotta. Paljon on saatu aikaan ja monen ihmisen elämä on muuttunut sekä saanut uuden merkityksen tämän projektin välityksellä.

Suomen-kauneimmat-joululahjat-viedään-Euroopan-köhimmille-lapsille-kuva-1

Meidän hyvinvointiyhteiskunnassamme ihmiset etsivät elämäänsä sisältöä ja merkitystä monenlaisista asioista. Ihmisellä on sisäinen kaipuu tehdä elämällään jotain hyödyllistä ja tärkeää. Jättää jalanjälki johonkin tärkeään, jolla on itseä suurempi merkitys.

Merkityksen etsimistä ohjaa meille itselle tärkeimmät arvot. Sisältöä elämään voi saada työstä, vapaa-ajan harrastuksesta tai vaikkapa yhteiskunnallisesti merkittävästä toiminnasta jossakin hyväntekeväisyysjärjestössä. Jokaisella meistä on tarve kokea olevansa tärkeä ja antaa lahjansa käyttöön.

Jumalan johdatusta etsimässä

Operaatio Joulun Lapsessa pääset mukaan työhön, joka tavoittaa miljoonia lapsia vuosittain. Työssämme oleellisinta on viedä iloa ja toivoa köyhille lapsille konkreettisella tavalla. Sellaisille lapsille, jotka Jumala on jo kaukaa nähnyt ja haluaa kutsua yhteyteensä. Meillä on etuoikeus viedä sanoma Jeesuksesta sinne, missä Hänestä ei ole aiemmin kuultu.

Elämän mielekkyys löytyy itsekkyyden ulkopuolelta, muita palvelemalla. Tämä on kristityille arvoista tärkeimpiä.

Hyvä hedelmä vaatii kärsivällisyyttä

Jokaista tarvitaan ja jokainen tekee työtä omalla persoonallaan. Jokainen kenkälaatikkolahjapaketti on myös yksilöllinen ja uniikki, tekijänsä näköinen, koska paketin vastaanottava lapsi on myös ainutlaatuinen, Luojansa kuvan kaltainen. Kun rukoillen pakkaat oman Joulun Lapsen pakettisi, on se varmasti siunauksena juuri oikeanlaiselle lapselle, juuri oikeanlaiseen tarpeeseen.

Itse mietin, että Herran tiet ovat ihmeelliset, ja paras lopputulos saavutetaan, kun luotamme hänen johdatukseensa. Hän neuvoo ja ohjaa askeleitamme, kun pyydämme häneltä apua.

Uskon, että merkityksellisyys löytyy usein lähempää kuin osaamme olettaa. Kun teemme työtä lasten hyväksi, saamme olla mukana palvelemassa itse Jumalaa. Eräänä päivänä saamme nähdä työmme hedelmän ikuisuudessa. Jumala on luvannut siunata meitä, kun me olemme siunauksena toisille.

Haluatko olla mukana välittämässä toivoa?

Voimme luottaa siihen, että Jumala tuntee meidät. Hän näkee ajatuksemme ja tekomme, jopa salaiset haaveemme. ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennen kuin ainoakaan niistä oli tullut.” (Ps. 139:16)

Ympäröivät olosuhteet ohjaavat elämäämme, ne saattavat joskus myös rajoittaa meitä monella tapaa. Emme voi valita minne synnymme tai missä kulttuurissa kasvamme, mutta Jumalan suunnitelma jokaiselle on tarkka ja hyvä. Hän on suunnitellut jokaiselle hyvän ja mielekkään elämän ja lupaa: ”Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11). Kun tartumme tähän lupaukseen, saamme jatkossakin olla siunauksena muille. Voimme olla mukana välittämässä toivoa toivottomille ja ilahduttamassa kenkälaatikkolahjoin Euroopan vähäosaisia lapsia myös seuraavat 30 vuotta.

Operaatio Joulun Lapsi mukana Kansanlähetyspäivillä 5.-7.7. ja Summerfesteillä Seinäjoella 24.7.-28.7. Toivottavasti tavataan kesän aikana!

NINA DAWOOD