Suomi on Al Massira -koulutusten edelläkävijämaa

Patmos on vahvasti mukana kansainvälisessä Al Massira -työssä. Al Massira leviää nyt voimalla eri puolille maailmaa. Vaikka Al Massiralla on kansainvälisesti monia eri maissa toimivia tiimejä, Al Massiran kansainvälinen johtaja arvioi, että juuri Suomessa työ on saanut kantaa kaikkein parhainta hedelmää.

6537-Gospel_arabic.jpg

Saamme kuulla vähän väliä henkilöistä, jotka ovat kääntyneet Jeesukseen uskoviksi Al Massira –ryhmissä. Onko kääntymisten syy tässä herätyksen ajassa vai Al Massiran hienoudessa? Sitä on vaikea arvioida, mutta merkitystä on myös ahkerilla ilosanoman esittelijöillä, sillä Suomessa on jo yli 400 henkilöä koulutettu Al Massira -ryhmänjohtajaksi.

Jokaisen ryhmänjohtajan kautta arviolta 10 henkilöä on osallistunut opintoryhmään, joten jo n. 4000 henkilöä on tutustunut Jeesukseen Al Massiran kautta Suomessa.

Al Massira menee maailmalle

Helena ja Timo Keskitalo ovat pitäneet jo yli 15 Al Massira -ryhmänjohtajien koulutusta. Lisäksi heidän johtamansa kouluttajatiimin muut jäsenet ovat myös pitäneet koulutuksia.

Koulutuksia on pidetty Suomessa neljällä kielellä: suomeksi, englanniksi, arabiaksi ja farsiksi. Tämän on mahdollistanut monipuolinen kouluttajatiimi.

Suomen lisäksi Keskitalot ovat pitäneet koulutuksia Georgiassa ja Espanjassa, ja esitelleet Al Massiraa Turkissa, Bosniassa, Virossa ja Tanskassa. Koulutuksia on nyt sovittu myös Venäjälle ja Ghanaan.

Al Massira kääntyy uusille kielille

Al Massiran vuosi sitten julkaistu versio sisältää 18 eri kieltä. Alkuperäisen arabian lisäksi alusta asti videot on käännetty englanniksi.

Vuosi sitten mukaan saatiin mm. meille tärkeät suomi ja farsi. Syksyllä 2019 Al Massirasta ilmestyy uusi versio, jossa on yli 30 kieltä. Mukana on esimerkiksi monien odottamat turkki ja venäjä.

Patmoksen työn kautta mukaan on saatu myös georgian ja uzbekin kielet.

Lähes 10 tunnin videomateriaalin kääntäminen ja studiotyö ääninäyttelijöineen ei ole ihan pieni hanke. Patmos on nähnyt tämän työn strategisesti tärkeäksi ja rahoittanut näiden kahden kielen käännöshankkeet. Patmoksen suora tuki on ollut 15 000€.

Tämän lisäksi Patmos on antanut tiedollista ja ohjaavaa tukea käännösprojekteihin, jonka ansiosta Georgiassa ja uzbekkien keskuudessa päästään käyttämään

Al Massira työkalua. Georgiassa on jo koulutettu ensimmäiset ryhmänjohtajat. Uzbekkien keskuudessa koulutus on tarkoitus järjestää vielä tämän vuoden puolella.

Jos haluat Al Massira ryhmänjohtajakoulutuksen omalle paikkakunnallesi, kokoa vähintään viisi henkilöä, jotka ovat valmiit hankkimaan koko paketin videoineen, niin tuomme koulutuksen paikkakunnallesi. Hinta on alle 100€/osallistuja + kouluttajien matkakulut.

Timo Keskitalo 0400647429 timo.keskitalo(ät)patmos.fi

Helena Keskitalo 0408217272 helena.keskitalo(ät)patmos.fi