Syntyä ja kuolla kaatopaikalla

Kaatopaikka on Kairossa. Yhdessä läntisen maapallonpuoliskon köyhimmistä, tiheimmin asutetuista ja mitä asukkaitten enemistöön tulee, suurten puutteitten ja sairauksien ahdistamista jättiläiskaupungeista.

Lapset olivat aiemmin työvoimaa. Kummiohjelman ehtona oli lapsityövoiman kieltäminenJPG

Kairo on Israelin ulkopuolisen maailman kaikkein tärkeimpiä kaupunkeja. Sekä Vanhassa että Uudessa testamentissa toistetaan erikoinen Jumalan lausuma ennustus Jeesuksesta, joka löytäisi ajallisen pelastuksen Egyptissä, kun Jerusalemin Herodes etsi Hänen kuolemaansa. Matteus kirjaa tällaiset sanat: ”Että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo: ”Egyptistä minä kutsun poikani´”(2:15; vrt. Hoos. 11:1).

Tästäkö johtunee, että Jumala on ennustanut Egyptille aikain lopussa koittavasta ihanasta pelastuksen ajasta?

Patmos Lähetyssäätiön historia Raamatun maissa vakiintui Israeliin. Kun johdatus kuljetti lähetyksen löytämään kakkosmaan, niin suorastaan yliluonnollisellisen ohjauksen kautta avautui ovi hedelmälliseen palveluun Egyptistä. Jumalan profeetallinen julistus Egyptistä kutsuttavasta pojasta opasti avaamaan työmuodot lasten pelastamiseksi aikaa ja ikuisuutta varten. Näin vakiintui työ järkyttävässä kaatopaikkayhteisössä.

Alla löydät tiivistetyn yhteenvedon Patmos EgyptinAvun tämänhetkisistä tarpeista. Tekstin on kirjoittanut Pirkko Säilä, pioneeriohjaajamme Egyptin lasten pelastusaktioissamme.

LEO MELLER

Onko se hän?

Kaksi kuvaa – aikaa välissä ainakin kaksikymmentä vuotta. Pirkko Säilä yhdellä useista neuvottelu- ja ohjausmatkoista Kairossa sylissään yksi Patmos LastenAvun kohteeksi päässeistä roskienkerääjien pienokaisista. Tässäkö on tämä pienokainen aikuiseksi varttuneena? Taivas tietää hyvin ne suomalaiset patmoskummit, jotka rukouksin ja taloudellisesti ovat huolehtineet kaikesta. Jumala ei unohda – ei koskaan!

Patmos EgyptinApu – Suurimmat tarpeet Kairossa, joissa sinä autat nyt vastaamalla vetoomukseen

Egyptin LastenAvun kummiohjelma auttaa kouluikäisiä lapsia ja heidän perheitään sekä tukee Pyhän Simonin Patmossairaalan ylilääkärin työtä ja toimeentuloa. Kesäkuun tarpeemme on 26 800 euroa. Alta voit lukea mitä tällä rahalla hankitaan ja maksetaan.

Kuukausibudjetti kattaa seuraavat toiminnat ja niiden kustannukset Kairon kaikkien köyhimpien elämäksi ja iankaikkiseksi pelastukseksi:

  • Kuukausimaksut ruoka-, lääke ja kouluavustuksina kummilasten perheille. Perheitä on yli 120.
  • Ylilääkäri Samuel Maherin työosuuden Mokattamin perheitten avustamisessa ja hoitamisessa.
  • Kertalahjoituksena sairaalalle Saksasta lahjoituksena saadun ambulanssin varustaminen lääketieteellisin ensiapulaittein. Hankinnan kohteina mm. defibrillaattori ja muita tärkeitä apuvälineitä ensiavun antamiseen ja potilaiden kuljettamiseen.

Toukokuun lopulla saimme Kairosta tuoreen vetoomuksen 10 000 euron lahjoituksesta. Raha käytettäisiin pienten lasten hyväksi, jolloin korjattaisiin koulukeskuksen kaksi alinta kerrosta heidän käyttöönsä. Puhu Herra!

Anna, jotta patmoslapset saavat kokea ihmeitä!

PIRKKO SÄILÄ

Lue alta tuorein julkaisumme: