Tämä tarina on tosi: Patmos-sairaala hoitanut miljoona potilasta

12.4. vuonna 1994 eli 26 vuotta sitten oli suuri päivä Kairon jätteidenkerääjäyhteisölle Mokattamin slummissa. St. Simon-Patmossairaala avasi ovensa.

Egypti patmossairaalan avajaiset

Sairaalan olivat vihkimässä silloinen koptikirkon johtaja, paavi Shenouda III, Suomen silloinen kehitysyhteistyöministeri Toimi Kankaanniemi ja hänen avustajansa Reijo Ahteela sekä Suomen suurlähettiläänä toiminut Garth Castren.

Saimme projektiin Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroja ja omavastuuosuuden rahoitimme ystäväpiirimme rakkauden lahjoilla.

Muistan tuon päivän kuin eilisen. Ja kuitenkin aikaa on kulunut niin paljon, että sairaala on poliklinikkansa ja eri osastojen kautta hoitanut peräti miljoona potilasta eli tuon verran käyntikertoja. Kaikki potilaat ovat olleet köyhän Mokattamin jätteidenkerääjäyhteisöön kuuluvia ihmisiä.

Kiitos Jumalalle Hänen uskollisuudestaan, kiitos jokaiselle Patmosystävälle ja myös työtovereillemme Kairossa. Kiitän myös Patmoksen hallitusta, joka silloin uskalsi lähteä tuohon suurhankkeeseen.

Kaikki alkoi yhdestä pienestä tilanteesta: pojasta, jonka jalka oli ajettunut hänen astuessaan ruosteiseen naulaan. Lähdin etsimään sairaalaa ja kuulin, ettei slummissa ole lainkaan sairaalaa. Löytyi nuori lääkäri Samuel, joka maalattiaisessa yhden huoneen lääkärinvastaanottotilassa otti vastaan ja hoiti lapsen jalan.

Tästä kaikki alkoi, Samuel hoitamassa Romanin ajettunutta jalkaa.

Tuosta tapahtumasta lähti liikkeelle tapahtumaketju, joka on ihme, joka jatkuu yhä tänä päivänä.

Nyttemmin Pyhän Simonin Patmossairaalalla on tukija, mutta kummityömme on yhä osa Mokattamin lasten tärkeää tukea ja sairaalan ylilääkäri, tri Samuel Maher on tukemme kohteena ja valvoo koko Lastenapumme työtä Kairossa.

Tri Samuel Maher lähettää kiitoksensa patmos-ystäville:

Haluan kiittää kaikkien näiden Mokattamin jätteidenkerääjä yhteisön köyhien lasten ja perheiden puolesta tästä ihmeellisestä työmuodosta.

Sairaalamme on tänään ainoa toimiva sairaala alueella ja ottaa vastaan myös koronavirukseen sairastuneita slummin asukkaita.

Kiitos rukouksesta ja tuesta, joka on yhä tarpeen Mokattamin slummin asukkaille ja erityisesti lapsille, joita saamme tukea.

Herra on hyvä ja Hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.