Tuberkuloosilaitokset toivon tuojina Moldovassa

Tuberkuloosia ei ole voitettu vieläkään Moldovassa. Suurin syy siihen on se, että monien ihmisten asumisolot ja elämäntyyli ovat niin huonot, että bakteerin kasvua ja tartuntoja ei kyetä selättämään. Alkoholismi, huono ravinto, lika ja kylmät asumukset ovat kaikki otollista maaperää taudin säilymiselle. Kokonaiset perheet sairastavat tuberkuloosia.

koira ja poika MOldova

Tuberkuloosilaitokset Kishinevin sairaala ja Tyrnovon parantola, ovat laitoksia, jotka ovat suunnattu lapsipotilaiden hoitoon. Joskus laitoksiin tulee myös äitejä lapsineen.

Kummituen avulla annamme Moldovan tubilapsille ja heidän perheilleen hengellistä, aineellista ja käytännön apua. Patmoksen palkkaamana työntekijänä toimii Anatoli Gutjum.

Alta voit lukea tuberkuloosia sairastavan Zinan tarinan siitä, miten hän päätyi tubisairaalaan ja tuli uskoon.

Myyty kahdesta viinapullosta

16-vuotias Zina on tullut Kishinevin sairaalaan puolivuotiaan lapsensa kanssa. Heillä molemmilla on tuberkuloosi. Zina tulee köyhästä alkoholistiperheestä. Hänen äitinsä on alkoholisti ja myös hänellä on tuberkuloosi. Zinan isä kuoli hiljattain. Erittäin surulliseksi Zinan tarinan tekee se, että hänen vanhempansa antoivat hänet kahden viinapullon tähden eräälle juuri vankilasta vapautuneelle miehelle vaimoksi. Mies kohteli Zinaa erittäin huonosti ja pahoinpiteli häntä. Kun Zina tuli raskaaksi, mies ajoi hänet pois.

Zina suorittaa nyt sairaalassa ollessaan yhdeksättä luokkaa ja unelmoi, että voisi jatkaa opintoja ammattikoulussa. Hän ei tiedä, minne voisi mennä sairaalajakson jälkeen. Hänellä ei ole omaa asuntoa, eikä hän uskalla palata äitinsä luokse. Äiti ei ole käynyt kertaakaan tytärtään katsomassa sairaalassa.

Zina on tullut raamattutunneilla uskoon ja hän haluaa seurata Jeesusta kaikessa. Patmoksen kummituella häntä on autettu  lapsen ruokien ja vaippojen hankkimisessa. Muita auttajia hänellä ei ole.

Ilmoittautumalla Moldovan lasten kummiksi tuet tuberkuloosisairaaloiden toimintaa Moldovassa ja viet evankeliumia lapsille ja nuorille.

LEENA METSÄMÄKI

Ilmoittaudu kummiksi