Tuberkuuloosia sairastanut Dima pääsi opiskelemaan hitsaajaksi kummien avulla

Glodenissa Moldovassa asuva 17-vuotias Dima on ollut lyhyen elämänsä aikana jo kaksi kertaa hoidettavana tubisairaalassa. Hänen kotiolonsa olivat hyvin huonot. Koko perhe nukkui vaatteet päällä, koska ei ollut varaa lämmittää kotia ja myös Diman vanhemmat ja sisarukset sairastuivat tuberkuloosiin aliravitsemuksen vuoksi. Perheen isä ei kuitenkaan selviytynyt hoidosta ja sisaruksetkin ovat taistelleet hengestään, mutta onneksi Dimaan hoidot purivat ja hän parantui täysin.

Dima

Patmoksen tukemassa tubisairaalassa Dima sai kuulla evankeliumin ja on ottanut Jeesuksen vastaan sydämeensä. Nyt hän lukee Raamattua ja on hyvin oppimishaluinen nuori mies.

Tubisairaalasta selviydyttyään Dima pääsi mukaan Patmoksen stipendiohjelmaan, jossa nuoria autetaan hankkimaan itselleen ammatin. Tässä vaiheessa Dimalla oli kuitenkin vielä lääkekuuri päällä ja hän oli hyvin laiha ja kalpea, mutta toiveikas.

Dima on päässyt opiskelemaan Patmos-stipendin avulla hitsaajaksi.

Hän pääsi lopulta opiskelemaan hitsaajaksi ja on tällä hetkellä opintojensa loppupuolella ja tubilääkitys on loppunut. Hänelle tuli lisää painoa ja on nyt innokkaasti suorittamassa työharjoittelua. Hänen tekemänsä hitsaussauman laatu paranee koko ajan – tämä tietää hyviä mahdollisuuksia saada työpaikka. Opiskelujen ohessa Dima käy paikallisessa seurakunnassa ja kasvaa koko ajan uskossa.

Dima on hyvin kiitollinen Patmos-kummeille siitä, että sai mahdollisuuden opiskella itselleen ammatin.

Ilmoittautumalla kummiksi Moldovan lapsille auta Diman kaltaisia lapsia ja nuoria.

Tule kummiksi

Moldovan lapset – Tuberkuloosisairaaloiden lapset

Tuberkuloosisairaaloiden lapset Kishinevissä ja Tyrnovossa ovat eri-ikäisiä tuberkuloosiin sairastuneita lapsia, joiden kotiolot ovat yleensä köyhiä. Sairaalajaksot voivat olla viikkoja tai jopa kuukausia kestäviä. Hoidon aikana lapset käyvät koulua sairaalassa. Kummiapu on materiaaliapua (mm. päivittäistä lisäravintoa lapsille) ja hengellistä työtä.

Kummiohjelmassa toimii kokotoiminen palkattu työntekijä, Anatoli Gutjum ja yhteyshenkilönä lähetystoimistoon Patmoksen työntekijä Andres Koskelainen.