Tuvasta Mongoliaan – Poronhaltija-kansa Kristukselle!

Kansojen evankeliointi ja saavuttamattomat kansanryhmät ovat aina olleet Patmos Lähetyssäätiön sydämellä. Olemme vuosia tukeneet radiolähetystyötä ja raamatunkäännöstyötä Aasiassa. Viime vuosina Patmos on tukenut mm. Raamatunkäännösinstituutin työtä tuvankielisen Raamatun kääntämiseksi. Tuvan kansa asuu Venäjän federaatiossa lähellä Mongolian rajaa. Tuvan kansantasavalta kuuluu Venäjään.

Tuva 2

Vuonna 1943 osa tuvalaisista lähti rajan yli Mongoliaan. Tätä kansaa kutsutaan tsaataneiksi, mikä tarkoittaa mongolian kielellä ”poron haltijat”.

Tsaatanit ovat porojenkasvattajia ja asuvat kotaa muistuttavissa jurtissa aroilla kaukana kaikesta asutuksesta. Vanhempi polvi tsaataneita puhuu yhä tuvan kieltä.

Tämän alkuperäiskansan pariin Jumala on lähettämässä tuvankielisen lähetystyöntekijän, jonka sydämellä ovat erityisesti lapset ja lasten evankelionti pyhäkoulujen ja leirien kautta.

Jumalan selkeä kutsu

Arju Kaldar-ool on tuvalainen historianopettaja Tuvan pääkaupungista Kyzylista. Hän on tullut uskoon vuonna 2000. Hänellä on kaksi yliopiston loppututkintoa ja hän on haaveillut aiemmin tuomarin urasta.

Arju kokee kuitenkin, että Herra halusi kuljettaa häntä toista tietä omaan palvelukseensa.

Arju Kaldar-ool on lähdössä Patmos-ystävien tukemana kolmivuotiselle työkaudelleen tuvalaisten pariin Mongoliaan. Oletko sinä yksi Arjun lähettäjistä?

Kansa, jonka Herra osoitti

Arju kokee saaneensa Herralta kansan, jonka puolesta rukoilla ja kelle lähteä viemään evankeliumia. Ihmeellisen johdatuksen kautta tämä kansa tuotiin hänen elämäänsä. Tuo kansa on tsaatanit, eli tuvalaiset Mongolian puolella.

Arju on käynyt kansan luona jo kahdesti lyhyemmällä matkalla. Kansa asuu niin kaukana, että sinne täytyy matkustaa kymmeniä tunteja ensin linja- ja pakettiautolla ja sen jälkeen hevosella jopa kahdeksantuntinen matka.

Arjulla on vahva näky tästä kansasta. Hän on lähdössä kolmivuotiselle työkaudelleen yhdessä 9-vuotiaan poikansa Dukan kanssa.

Arju ja hänen 9-vuotias poikansa Duka. Nyt lähdössä kolmeksi vuodeksi Patmos-ystävien lähettämänä tsataanien pariin.

Raamatunkäännösjärjestö Wycliffe on sitoutunut auttamaan raamatunkertomusnauhoitteiden tekemisessä, mutta Arjun ja hänen poikansa lähetystyön kaikki kulut olemme me Patmos Lähetyssäätiönä sitoutuneet maksamaan.

Tulethan mukaan tähän tärkeään työhön alkuperäiskansan voittamiseksi Jeesukselle Kristukselle antamalla rakkaudenlahjasi netissä.

Antaessasi lahjasi siirtokortilla pankissa käytä lyhytviitettä 79015. 

Katso alla oleva suomeksi tekstietty video tsaatanien eksoottisesta elämästä porojen parissa ja Arjun vahvasta Jumalalta saamasta näystä tämän kansan voittamiseksi Kristukselle.

LEENA METSÄMÄKI