Ukraina polvillaan – Tuleeko vastaus Patmos-ystävien kautta?

”Hän kääntyy niiden rukouksen puoleen, jotka ovat kaikkensa menettäneet, eikä enää heidän rukoustansa hylkää.” – Psalmi 102:18

Ukraina nainen polvillaan

Venäjän 24. helmikuuta aloittama Ukrainan tuhoamissota on kestänyt pian jo 10 kuukautta. Venäjä on vaihtanut rintamalla epäonnistuneen sotaretkensä ohjusterroriin, joka pimentää kaupunkeja, kylvää pelkoa ja tuhoa maan siviili-infrastruktuuriin. Putin luottaa, että talvi ja kylmä tekevät sen, mihin hänen joukkonsa eivät kyenneet. Inhimillisesti katsoen loppua sodalle ei näy vielä.

Hädän keskellä on silti toivon pilkahdus. Ukrainassa on hengellistä herätystä. Ihmiset hakevat apua seurakunnista ja saavat kuulla evankeliumia. Sodan alkukuukausina venäläiset pommittivat Irpinin raamattukoulua. Irpinin raamattukoulun auttaminen talven yli ja jälleenrakentaminen toimintakykyiseksi on yksi Patmoksen Ukraina-avun polttavista haasteista juuri nyt.

Tuemme myös kristittyjen traumaterapeuttien koulutusta. He saavat tarvittavat tiedot ja taidot toimia sodan traumoista kärsivien ukrainalaisten – puolisonsa, lastensa ja kotiensa menettäneiden – tukena ja rinnallakulkijoina. Samalla he voivat kertoa Jeesuksesta, joka antaa tulevaisuuden ja toivon.

Valmistelemme parhaillaan myös isompaa avustusoperaatiota kylmää ja pimeää talvea vastaan Ukrainassa ja Moldovassa vuoden vaihtuessa. Kerromme tästä tulevina viikkoina tarkemmin. Työ kaikilla Patmos-kentillä jatkuu samaan aikaan täysipainoisesti. Rakkaudenlahjallasi juuri nyt vastaat myös yllä mainittuihin Ukrainan tarpeisiin. Patmoksen kahden käden avustusohjelmassa lahjasi merkitsee niin aineellista kuin hengellistä apua.

PASI TURUNEN

Lue uusin julkaisumme: