Uusi holokaustin aika?

Helmikuussa 2020 olin Patmoksen työmatkalla Israelissa. Matkaohjelmaan kuului Keren Hayesodin edustajan, Talia Sapirin, kanssa vierailu Kfar Azan kibbutsilla, Gazan rajan läheisyydessä, tarkastamassa Patmosystävien sinne lahjoittaman täysosuman kestävän rakettisuojan. Yhden monista, jollaisia Patmosystävät ovat vuosien varrella lahjoittaneet Israelin suojaksi terroristien raketeilta. Kibbutsia suojaava aita oli vain lyhyen kävelymatkan päässä. Taustalla häämötti Gaza city.

pasi pommisuoja

”TSEVA ADOM! ” -hälytyksen kuuluessa kibbutsin asukkailla on vain 15 sekuntia aikaa juosta suojaan. Siksi näitä suojia oli oltava tasaisin välein, jotta ”hälytyksen soidessa vaikka tuolla tuo koiraa ulkoiluttava nainen ehtisi suojaan”, Talia sanoi minulle kuvaillessaan suojan tarvetta. Sanat ovat nauhalla tallessa. Laskin käteni vasten rakettisuojan seinää, jossa oleva muistotaulu kertoi sen olevan suomalaisten kristittyjen lahja Israelin kansalle. Siunasin.

Reilu vuosi tämän tapauksen jälkeen toukokuussa 2021 sain sähköpostin Israelista Keren Hayesodilta. Juuri tämä rakettisuoja oli pelastanut nuoren Or nimisen naisen hengen. Or oli ollut ulkoiluttamassa koiraansa, kun ilmahälytys kertoi lähestyvistä terroristien raketeista. Or juoksi Patmoksen rakettisuojaan parahiksi yhden raketin iskeytyessä lähistölle suojan taakse.

Minulle tulleessa Talian lähettämässä viestissä kerrottiin, että Or halusi erityisesti lähettää kiitoksensa hänen henkensä pelastaneen rakettisuojan suomalaisille lahjoittajille. Nämä kiitokset välitin Patmosystäville. Joskus rauhallisempina aikoina on voinut hiipiä mieliin epäilys näiden suojien lahjoittamisen tarpeellisuudesta. Ei enää.

Lokakuun 7. – Kauhun päivä Kfar Azan kibbutsilla

Tämän vuoden lokakuussa saimme lukea gazalaisterroristien huolella suunnitellusta yllätyshyökkäyksestä Israeliin. Ensin tulivat aamun koitteessa lyhyessä ajassa laukaistut tuhannet raketit. Sitten rajan läpi kibbutseihin ryntäsi leegio riivattuja, jotka tappoivat, raiskasivat, kiduttivat, mestasivat, polttivat elävältä, tuhosivat, varastivat, kidnappasivat. Terroristien julmuudelta eivät säästyneet pienet vauvat, lapset, isät ja äidit tai edes vanhukset. Eräässä paikassa terroristit olivat leikanneet raskaana olevan äidin vatsan auki, ottaneet sikiön ulos kohdusta ja polttaneet heidät napanuoran ollessa vielä kiinni.

Kaksi kibbutsia aivan erityisesti joutui laajan ja mitä julmimman terroristisen hyökkäyksen kohteiksi. Toinen nimeltään Be’eri ja toinen Kfar Aza. Samainen, jossa itse olin käynyt jokunen vuosi aikaisemmin.

Katsellessani sekä eri uutiskanavien välittämiä kuvia, kuin terroristien itse iskustaan kuvaamaa materiaalia – he tosiaan kuvasivat hirmutöitään ja julkaisivat niitä netissä – saatoin nähdä kuvissa ja videoissa tutunoloisia teitä ja koteja, niin kuin olin ne nähnyt vieraillessani Kfar Azassa. Aita, jonka läpi terroristit olivat tulleet, pihat, kodit, leikkikentät, nurmikko. Nyt nämä Hamasin riivatut pedot riehuivat lähes pidäkkeettä siellä. Se kaikki tuntui epätodelliselta.

Joidenkin päivien perästä saimme Israelista viestin. Terroristit olivat tappaneet Kfar Azan kibbutsilla Patmoksen rakettisuojassa muutama vuosi sitten pelastuneen nuoren naisen, Orin molemmat vanhemmat, isän ja äidin.

Miten näin pääsi käymään?

Kokonaan oma lukunsa on, miten Israel onnistuttiin yllättämään niin täysin, että tällainen oli mahdollista. Koko maa tuntui olevan kuin unessa. Olkoonkin, että paikoin sankarillinen vastarinta onnistui pysäyttämään terroristien murha-
aikeet.

Lokakuun 7. päivä jää juutalaisten historiaan päivänä, jolloin tapettiin yhtenä ainoana päivänä enemmän juutalaisia sitten toisen maailmansodan holokaustin. Tämänhetkisten tietojen mukaan surmansa saaneita israelilaisia on reilu 1400 ja Gazaan kaapattuja panttivankeja yli 220.

Tätä media ei tajua

Media, joka esittää Hamasin barbaariselle toiminnalle Gazan saarron palestiinalaisille aiheuttamaa ”näköalattomuutta” ei ymmärrä Hamasia ja siksi tulkitsee konfliktin narratiivin väärin. Ei syy palaudu myöskään kahden valtion malliin ratkaisuna. Hamasin terroristisella toiminnalla ei ole mitään suoraa tekemistä Gazan saarron taikka Israelin rinnalle kaavaillun oman suvereenin palestiinalaisvaltion perustamisen kanssa.

Gazan saarto, josta puhutaan, alkoi 2007 Hamasin ensin voitettua alueen vaalit 2006 ja sitten kaapattua vallan ja ajaen Fatahin väkivaltaisesti ulos Gazasta. Alkoi Hamasin islamilainen diktatuuri sekä terrorismi Israelia kohtaan Gazasta käsin. Alkoi saarto 2007, joka on välillä ollut tiukempi ja välillä löysempi olosuhteista riippuen.

Mutta Hamas perustettiin jo elokuussa 1988 tuhoamaan Israel eikä silloin ollut mitään Gazan saartoa, jolla järjestön väitetty ”vastarinta” mediassa toisinaan selitetään. Muutama vuosi myöhemmin 1993–95 Oslon sopimusten myötä Arafat sai vapaasti palata Gazaan, tulla ja mennä melkein miten halusi. Hamasin perustamisasiakirjassa vuodelta 1988 kerrotaan, mistä liikkeessä ja sen päämäärissä on kyse. Eikä liikkeen terroristisella toiminnalla sen mukaan ole mitään tekemistä Gazan kaistaleen saarron kanssa. Syy on yleisemmin juutalaisvaltion olemassaolossa sellaisenaan. Kyse on koko nyky-Israelista, jota Hamas pitää miehitettynä islamille kuuluvana maana ja joka pitää kokonaan ”vapauttaa”.

Hamas omin sanoin

Hamasin oma perusasiakirja (Hamas Covenant) 18. elokuuta 1988 toteaa esimerkiksi näin: ”Israel on olemassa ja jatkaa olemassaoloaan, kunnes islam tuhoaa sen …” Myöhemmin artiklassa 7 lainataan hadithia (al Bukhari) ja haetaan innoitusta Muhammedin sanoista: ”Tuomiopäivä ei tule ennen kuin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan (tappaen juutalaiset), jolloin juutalainen piiloutuu kivien ja puiden taakse. Kivet ja puut sanovat: ”Oi muslimit, oi Abdulla, takanani on juutalainen, tulkaa ja tappakaa hänet.”

Niiden, jotka ajattelevat ratkaisun löytyvän kahden valtion mallista kannattaa lukea myös perusasiakirjan artikla 13: ”Aloitteet, niin sanotut rauhanomaiset ratkaisut ja kansainväliset konferenssit ovat ristiriidassa islamilaisen vastarintaliikkeen periaatteiden kanssa … Islamilaisen vastarintaliikkeen nationalismi on osa sen uskontoa … Nämä konferenssit ovat vain keinoja asettaa vääräuskoiset muslimien maahan välimiehiksi … Palestiinan kysymykseen ei ole muuta ratkaisua kuin jihad. Aloitteet, ehdotukset ja kansainväliset konferenssit ovat kaikki ajanhukkaa ja turhia ponnisteluja.” (Artikla 13)

Samaisessa perustamiskirjassa varoitellaan valtavasta maailmanlaajuisesta juutalaisesta salaliitosta, jonka todisteena käytetään Siionin vanhinten pöytäkirjaa, siis sitä Venäjän tsaarin aikaisen salaisen poliisin väärennöstä.

Hamasin toiminta ei siis selity Gazan saarrolla, eikä kahden valtion ratkaisun kariutumisella. Kyse on siitä, että Israel on olemassa alueella, joka Hamasin mukaan kuuluu kokonaan Islamille. Hamas vain toimii 1988 peruskirjansa julkilausuttujen tavoitteiden mukaisesti. Hamas on peruskirjan mukaan samaisen muslimiveljeskunnan hengenheimolainen, kuin oli Al-Qaida ja ISIS. Se myös näkyy tavassa toimia sekä hallita.

Presidentti Sauli Niinistö sanoi Venäjän laittomasta ja raakalaismaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan, että ”Naamiot ovat pudonneet. Nyt vain sodan kylmät kasvot näkyvät.” Hamasin naamiot myös ovat pudonneet sosiaalisen median täyttyessä Hamasin terroristien itse kuvaamista videoista, joissa nämä häpeilemättä rehvastelevat tekemillään julmuuksilla. Moni on alkanut nähdä verisen todellisuuden naamion takaa.

Israel ei ole palestiinalaisten tai gazalaisten vihollinen. Hamas on. Israelin täytyy elää. Teet hyvin, kun rukoilet Israelin puolesta, tuet sekä autat rakkaudenlahjoin tällaisena aikana.

PASI TURUNEN

Lue uusin julkaisumme: