Uusi patmoslähetti saavuttamattoman kansan pariin

Patmos on lähettämässä tuvalaisen lähetyssaarnaaja  Arju Kaldar-oolin Tsaatan-kansan pariin Mongoliaan. Tsaatanit ovat Tuvasta vuonna 1943 Mongolian puolelle muuttanut joukko ja heidän jälkeläisensä. He elävät poronhoitajina, paimentolaisina. Sana ”tsaatan” tarkoittaa porojenhaltijaa. Tsaatanit tarvitsevat evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Arju on meidän lähettimme heidän pariinsa. Hänen sydämellään ovat erityisesti lapset. Hän haluaa pitää kerhoja, pyhäkouluja ja leirejä heimon lapsille. Katsele Arjun suomeksi tekstiettty (CC) tervehdys Patmos-lähettäjille alla olevasta videosta.

Patmos kantaa taloudellisen vastuun

Arju Kaldar-ool muuttaa Tsaatan-kansan pariin yhdessä poikansa Dugerin kanssa. Työyhteys, jossa he toimivat, on Venäjän Wycliffe. Patmos on sitoutunut kantamaan heidän lähetystyönsä taloudellisen päävastuun. Toimimme heidän lähettäjinään.

Lähtöpäivä vihdoin varmistunut

Arju on jo valmistanut paljon kirjallista, video- ja äänimateriaalia työtään varten. Hän on myös aikaisemmin vieraillut alueella kaksi kertaa. Nyt heidän suunnitelmansa on viipyä kolme vuotta. Koronarajoitteet ovat viivästyttäneet matkaa, sillä rajat Venäjän ja Mongolian välillä ovat pysyneet suljettuina. Odotusajan Arju on käyttänyt materiaalien tekoon, lähetystyöstään tiedottamiseen ja englannin kielen opiskeluun. Viimeisimmän tiedon mukaan Arju ja Duger pääsevät lähtemään pitkälle matkalleen kymmenes toukokuuta.

Sinua tarvitaan

Tulethan mukaan tähän tärkeään työhön rukouksin ja rahalahjoin. Rukoile erityisesti, että vaativa matka perille onnistuu, ja Jumala varjelee tuntikausia kestävät auto- ja hevosmatkat. Arju pyytää rukousta myös perustamansa järjestön rekisteröinnin puolesta, asumuksen saamiseksi ja Dugerin koulunkäynnin järjestämisen puolesta. Taloudellisesti voit tukea heidän työtään kansojen evankelioinnin viitteellä 79015.

LEENA METSÄMÄKI

Arju ja hänen 9-vuotias poikansa Duger ovat lähdössä kolmeksi vuodeksi Patmos-ystävien lähettämänä Tsaatan-kansan pariin.