Vastaus nälkään ja sairauksiin – Patmoksen kummityö tuo apua jätteidenkerääjien lapsille Egyptissä

Oletko sinä tai lapsesi mennyt koskaan nälkäisenä nukkumaan? En nyt puhu laihdutuskuurista, vaan siitä, että ruokaa ei kerta kaikkiaan ole. Yhä vielä maailmassa on valtavasti lapsia, joilla ei ole riittävästi ruokaa, jolla täyttää pienen vatsansa.

Lastenapumme kummikentillä kohtaamme ja autamme säännöllisellä ruoka-avulla suuren joukon lapsia ja heidän perheitään. Monissa paikoissa on puute ravitsevasta proteiini-, rasva- ja vitamiinipitoisesta ravinnosta, vaikka suoranaisesta nälänhädästä ei olisikaan kyse. Tällöinkin lapsen kehitys viivästyy, sairaudet vaivaavat, eikä lapsella ole energiaa käydä koulua ja oppia uusia asioita.

Egyptissä olemme jo vuosikymmeniä varmistaneet sen, että jätteidenkerääjäslummin pienet lapset saavat tarvitsemaansa maitoa. Isompien lasten perheille viedään myös monipuolisempaa ruoka-apua.

Jätteidenkerääjäyhteisön lapsia kadulla. Patmoksen kummityö vie ruoka-apua ja terveyhdenhoitoa näille lapsille.

Toinen tärkeä säännöllisen tuen kohteemme on lasten terveydenhoito. Kun lapsi sairastaa, vanhemmat tekevät kaikkensa, että apua ja lääkettä löytyisi. Valitettavasti slummin tai köyhän afrikkalaiskylän keskellä apua ei helposti saada. Siksi kummityössä keskitymme myös lasten terveyteen.

Kokonaiset perheet saavat apua Patmos-kummien avulla.

Pyhän Simonin Patmos-sairaala Egyptissä antaa ilmaisen terveyden- ja sairaudenhoidon kaikille Mokattamin yhteisön kummilapsillemme. Lapsille järjestetään säännöllisiä terveystarkastuksia, rokotuksia ja hammashoitoa. Yllättävissä sairastumisissa korvaamme lääke- ja sairaalamaksuja, jos lapsi joudutaan viemään Kairon suurempaan sairaalaan saamaan hoitoa esimerkiksi syöpään tai verisairauksiin.

Etsimme 100 uutta kummia eri Lastenapumme kentille, joista yksi on Egypti ja siellä elävät Mokattamin jätteidenkerääjäyhteisön lapset.

Olisitko Sinä yksi uusi Mokattamin lasten kummi? Ilmoittaudu kummiksi alla olevalla linkillä tai sähköpostilla osoitteessa kummiohjelma(at)patmos.fi. Sieltä voit myös kysyä lisää kummityöstämme.

LEENA METSÄMÄKI

Tule kummiksi

Egyptin lapset – Mokattamin slummin kummilapset Kairossa

Egyptin kummiohjelman kautta mahdollistetaan ruokintaohjelma alle 7-vuotiaille lapsille sekä ruoka- ja koulunkäyntiapu köyhien jätteidenkerääjäperheiden kouluikäisille lapsille. Kummiapuun kuuluu terveydenhoito-ohjelma Pyhän Simonin Patmos-sairaalassa. Kummiohjelman yhteistyötaho on Mokattamin Koptiortodoksikirkko ja työstä vastaa tri Samuel Maher.