Vesa juoksee Jerusalem maratonin Patmoksen Israel-avun hyväksi

Vesa Liljamo on päättänyt osallistua Jerusalem maratonille ja hän lahjoittaa Patmos Lähetyssäätiön Israel-avulle 1 euron jokaista harjoittelukilometriä kohti. Lue alta Vesan mietteitä alkavasta haasteesta.

7791-vesa4.jpg

Matka kohti Jerusalem maratonia:

”Mutta Jerusalemin minä olen valinnut nimeni asuinsijaksi” – kertoo 2. Aikakirjan 6:6 jae. Tämän Raamatun paikan ja tapahtumasta syksyllä 2014 löytämäni Youtube-videon kautta innostuin liikunta-aktiivina mukaan ensimmäiselle Jerusalem Winner Maratonilleni, joka toteutui maaliskuussa 2015.

Nyt itselleni 5. tapahtuma on edessä maaliskuussa 2019 ja valmistautuminen hyvän matkaa jo etenee. Toki olipa alkutalven jalan luun murtuma ensin laittamassa ”kapuloita jalkoihin”, mutta kuntoutuksen kautta kohta taas mennään.

Syyni osallistua maraton -tapahtumaan Jerusalemissa on myös hengellinen. Juosta siellä missä kuninkaat, profeetat, ja itse Kuningas Jeesus ovat liikkuneet saa itseni tempautumaan mukaan rukousten siivittämänä kaupungin kaduille, jossa olen lukemattomat kerrat saanut muutenkin vierailla. Ja eipä parempaa mahdollisuutta ole kuin taivaltaa samanhenkisten ihmisten mukana Pyhän kaupungin katuja, jonne saapuu osallistujia 70 maasta, yhteensä 35000 innokasta liikkujaa ja tänä vuonna ennätysmäärä suomalaisia.

Juoksun lomassa keskustelut soljuvat lyhytkestoisesti tai toisten kanssa pitempäänkin ja keskiössä itsellä aihena Suomi-Israel ystävyys. Eikä voi välttyä Raamatullisesta näkökannasta, mistä on kyse Jerusalemissa, Israelissa tai koko Lähi-idässä.

Evankeliumin sanoman puolesta puhuminen on eräs keskeinen ajatus maratonmatkallani ja totta kai seisoa Israelin rinnalla, rakastaa maan asukkaita (juutalaisia ja arabeja/druuseja) Messiaan esimerkin mukaan ja sopivasti tilaisuuden tullen kertoa sanomaa kanssamatkaajalle. Toki tapahtumassa on paljon muitakin kristittyjä eri maista, ja silloin voimme yhdessä iloita siitä mitä se merkitsee. Kohti Raamatun lupaamaa voittopalkintoa olen itsekin matkaamassa ja haluan erikoisellakin tavalla sitä näinä muutamina viikkoina tukea.

Suuren Kuninkaan kaupungin luoma tapahtuma sisältää kohdallani myös taloudellisen tukiasian Patmos Lähetyssäätiön kautta, nimittäin muuttamalla ennen maratonia taivaltamani harjoituskilometrit euroiksi (1 km = 1 euro) Israelin sairaaloiden hyväksi. Esim. jos teen 10 km hiihtolenkin lahjoitan 10 euroa Patmos Lähetyssäätiön kautta Israeliin. Juoksusta, kävelystä, jne. samalla tavalla, näiden muutamien viikkojen aikana.

Ja hyvä ystävä, sinä voit halutessasi tehdä samoin, kävelet, sauvakävelet, uit, pyöräilet, juokset, hiihdät…ja voit motivoida itseäsi tai ystävääsi näin liikkeelle ja annat omastasi ilolla. Samallahan hyödyt liikunnan riemusta ja todennäköisesti terveydentilasi voi yhä paremmin. Iloista antajaa (liikkujaa) Jumala rakastaa – erikoinen ja uusi tapa olla lähetystyön tukija. Ja jos samalla tavalla koet, valitse tukikohteeksi esim. Patmos Lähetyssäätiö, niin kuin maratoonarikin nyt tekee.

Harjoittelun edistymistä ja aiempia matkojani voit seurata blogistani.

Mielestäni on hyvä muovata toimintatapoja ja erityisesti etsiä uusia avauksia lähetystyön kentässä. Tässä siis eräs avaus, liikunnan kautta tapahtuva, josta kiitän Patmosta. Rohkea veto olla yksittäisen lähetystyön toimijan rinnalla, projektissa nimeltään Jerusalem Winner Maraton 2019.

Vesa Liljamo