Zinebuwa pelastui kadulta – nyt haluaa auttaa muita

Vuonna 2007 syntynyt Zinebuwa-niminen tyttö jäi isänsä kanssa kahden, kun hänen vanhempansa erosivat. Zinebuwan isä oli hyvin köyhä päiväpalkkalainen, jonka toimeentulo riippui siitä, sattuiko hän saamaan töitä, yleensä joko rakennuksilta tai pellolta.

Etiopia Zinebuwa 2

Tästä syystä isä laittoi tyttärensä Hawassan kadulle kerjäämään ja etsimään ruokaa roskakasoista.

Hawassan kaupungin työntekijät havaitsivat tytön tonkimasta roskia ja kirjasivat hänet listoilleen, joihin kerättiin kaikkein vaikeimmissa oloissa olevia lapsia.

He ottivat yhteyttä Patmoksen katulapsikodin johtajaan Getachew Tikkeen ja pyysivät häntä ottamaan Zinebuwan tyttökodillemme.

Kuvassa Zinebuwa, kun hän vielä asui kadulla.

Zinebuwa muutti 7-vuotiaana asumaan kodille toisten tyttöjen joukkoon ja pääsi näin Patmoksen kummiavun piiriin. Hänelle tarjottiin koti, ruokaa, vaatteet, terveydenhuolto ja koulutus. Hän myös sai kuulla rakastavasta Jumalasta ja evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta.

Zinebuwa on nyt 15-vuotias ja aloittaa 9. luokan. Hän on erittäin ahkera ja kurinalainen tyttö, jolla on erinomaiset oppimislahjat. Hän on myös tullut uskoon Jeesukseen ja äskettäin hänet kastettiin Full Gospel -seurakunnassa. Hänet liitettiin kasteen jälkeen seurakuntaan ja hän on jo alkanut palvella Jumalaa mm. nuorisokuoron jäsenenä.

Zinebuwa unelmoi lääkärin tai sairaanhoitajan ammatista. Hän haluaa olla auttamassa niitä, jotka eivät ole vielä päässeet avun piiriin.

Ilmoittautumalla Etiopian lasten kummiksi autat Zinebuwan kaltaisia lapsia ja nuoria pois köyhyydestä ja viet sanomaa Jeesuksesta näille lapsille.

Tule kummiksi