Patmos-blogi

Kiviä kengässä – Uusien SOME-kanavien hyödyntäminen apologiassa ja evankelioimisessa

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Hämeenkylän seurakunnan seurakuntapastori Miika Koistinen vieraili Uskon Puolesta – ohjelmassa. Aiheena oli sosiaalisen median (SOME) uusien kanavien hyödyntäminen apologiassa ja evankelioimisessa.

On aurinkoinen kesäpäivä. Vihertävä Hämeenkylän kirkko ilmestyy näkyviin. Kuvakulma siirtyy päivystävän pastorin huoneeseen, josta kuuluu kuorsaus. Pastorin päiväunet keskeyttää rankka salamointi kreikkalaisen mytologian Zeus ylijumalan astuessa hänen huoneeseensa sisään. Zeus käskee pastoria palvomaan häntä ja saa vastauksekseen Raamatun käskyn rakastaa Herraa Jumalaa yli kaiken.

Näin alkaa Miika Koistisen ylläpitämän Kiviä kengässä You Tube – sivuston video Pappi vs. Zeus: Onko usko Jumalaan sama kuin uskoisi Zeukseen? Kiviä kengässä – sivustolla julkaistut lyhyet uskoa puolustavat apologiset videot ovat keränneet yhteensä yli miljoona katselukertaa.

Sivustolta löytyvän kuvauksen mukaan Kiviä kengässä -kanavan tarkoitus on esittää lupsakkaalla otteella filosofisia, historiallisia, tieteellisiä ja maalaisjärjellisiä selityksiä ja argumentteja kristinuskon totuuden puolesta. Jos sinua kiinnostaa kysymykset, kuten onko Jumala olemassa, millainen hän on, onko tiede ja Jumala ristiriidassa, ovatko kaikki uskonnot totta, onko totuutta olemassa, kuka Jeesus oli, onko Raamattu luotettava jne. jne. niin ystävä hyvä, tämä on oikea paikka sinulle! Tarkoitus on herättää ajatuksia ja kysymyksiä; laittaa vain pienen kiven kenkäänne, joka siellä ehkä hiertää ja saa miettimään, että mistäs tässä kaikessa oikein onkaan kyse. Itse olen vakuuttunut, että kristinusko vastaa parhaiten elämän suurimpiin kysymyksiin.

Koistinen on nuoresta asti ollut kiinnostunut uskon puolustamisesta eli apologiasta ja hänen mielestä sitä on tärkeää tehdä myös sosiaalisen median eri kanavissa. Näistä hän mainitsee esimerkiksi You Tuben, Instagramin ja TikTokin. Koistinen muistuttaa ystävänsä lauseesta nykyaikana evankeliointi kirjoitetaan apologia.

Koistisen mukaan evankelioinnin ja apologian raja on veteen piirretty. Apologia raivaa turhia esteitä uskolle, vaikka usko onkin lahjaa. Maailmassa on niin paljon väärinkäsityksiä kristinuskosta. Apologiaa tarvitaan selittämään, miten asiat oikeasti ovat.   

Rekisteröidy ilmaisen Patmos + – ohjelmakirjaston käyttäjäksi. Saat kuunneltavaksesi erittäin laajan, monipuolisen ja tasokkaan sisällön, kuten Uskon Puolesta – sarjan jaksot.

 

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *