Patmos-blogi

Ajatuksia Camino – pyhiinvaelluksen jälkeen

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Pastori Waltteri Haapala teki 800 km:n mittaisen pyhiinvaelluksen, Camino de Santiagon  touko-kesäkuussa. Vaellukselle hän lähti kohtaamaan Jumalaa ja vastaanottamaan ajatuksia tulevasta.

Waltteri Haapala toimii pastorina Siilinjärven Coti-seurakunnassa. Haapala suoritti 800 km mittaisen pyhiinvaelluksen noin kuukaudessa kesällä 2023. Caminon yksi päätavoite oli ottaa tyhjää tilaa, jotta olisi ollut yksin Jumalan edessä ja voinut työstää eri asioita omassa itsessään.

Haapala toteaa valmistautuneensa pyhiinvaellukseen toisten jakamien kokemusten perusteella. Haapala totesi ottaneensa mukaan liikaa varusteita ja lähetti osan tarvikkeista matkan varrelta takaisin Suomeen. Kahdella vaatekerralla pärjäsi matkassa hyvin ja joka päivä pyykättiinkin ahkerasti. Päiväkohtainen matka vaihteli 25 ja 35 km:n välillä. Alkumatkasta koko vaelluksen pituutta ei kannattanut miettiä. Puolimatkan jälkeen fokus alkoi kääntyä perillepääsyyn. Kilometrien vähentyessä muutamiin kymmeniin ahdistus alkoi painaa päälle. Pyhiinvaelluksen ei olisi halunnut päättyvän, vaikka Suomessa olevat rakkaat läheiset olivatkin lämpimästi Haapalan sydämessä ja tuntui hyvältä päästä takaisin kotimaahan heidän luo.

Kävely, luonto, ajatukset, Raamattu, matkassa eteneminen ja sinuiksi itsensä kanssa tuleminen koskettivat erityisesti. Tv ja mediat eivät painaneet päälle ja Jumala pääsi puhumaan kiireestä tyhjentyneen mielen kautta. Mieli eli mukana luonnonmaisemien ja sään vaihtelemisen mukana. Camino vei mukanaan.

Ajoitus oli nyt pyhiinvaellukselle oikea, koska Haapaloiden lapset ovat ohittaneet pikkulapsi vaiheen. Perhe kannusti ja vaimo hoiti kotia. Waltteri totesikin vaimonsa olevan aito sankari hänen vaellellessaan Caminolla. Vaellus vain vahvisti suhdetta läheisiin ja korosti rakkaiden ihmisten merkitystä. Välimatkasta huolimatta läheiset olivat tiiviisti matkalla mukana Waltterin sydämessä.

Matkan varrella Waltteri yllättyi omista kivuista, jotka ilmenivät ilman, että niitä osasi odottaa. Silloin oli pakko pysähtyä muutamaksi päiväksi lepäämään. Jumalan puhe myös yllätti, koska vastaukset olivat muuta, kuin mitä Waltterin Jumalalle esittämät kysymykset olivat. Jumala antoi uudella tavalla ymmärrystä Sanaansa kohtaan ja myös kokemuksen Hänen rakkaudestaan. Syvällinen kirjoitusten tutkiminen on tällä hetkellä Haapalan ykkösjuttu.

Kuuntele lisää Aamuvieras-ohjelmasta 06.09.2023
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *