Patmos-blogi

DENISON FORUM: Miksi kolmas maailmansota ei ala Ukrainassa

Leo Meller Leo Meller on Radio Patmoksen päätoimittaja, Patmos Lähetyssäätiön perustaja ja eläkkeellä oleva toiminnanjohtaja (1971-2010).
Julkaistu:

KUN Venäjän ja Ukrainan välinen sota täytti virallisesti vuoden, suosittu kysymys monien keskuudessa oli: olemmeko todistamassa kolmannen maailmansodan alkua? Siitähän on jo tullut ”Euroopan suurin maasota toisen maailmansodan jälkeen”, eikä lähitulevaisuudessa näy hidastumisen merkkejä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi kansalle pitämässään linjapuheessa, että hänen hallituksensa pitää ensiarvoisen tärkeänä ydinkokeiden lisäämistä ja niiden kehittämistä vastauksena lännen osallistumiselle sotaan. Tässä tarkoituksessa Venäjä Putinin mukaan valmistautuu ottamaan käyttöönsä siilopohjaiset mannertenväliset ballistiset Sarmat-ohjuksensa joskus tänä vuonna.

Jokainen näistä lempinimeltään ”Saatana 2” -ohjuksista kykenee kantamaan yli kymmenen eri kohteisiin iskevää ydinkärkeä. Venäjän tiedetään testanneen ohjusta aiemmin tässä kuussa. Testin uskotaan kuitenkin epäonnistuneen, vaikka Venäjän puolustusministeriö ei ole kommentoinut raportin todenperäisyyttä puoleen tai toiseen.

Putin ei kuitenkaan ole ainoa, joka näyttää panostaneen konfliktin jatkumiseen.

Torstaina Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen lausui, että ”seisomme Ukrainan rinnalla sen taistelussa – niin kauan kuin se vaatii”, ja lupasi tulevina kuukausina 10 miljardin dollarin lisätuen vaikeuksissa olevalle Ukrainalle.

Samassa puheessa hän varoitti Kiinan kaltaisia maita auttamasta Venäjää kantamaan lännen pakotteiden taakkaa. Lukuisat kiinalaisyritykset ovat jo itse joutuneet pakotteiden kohteiksi tällaisen avun tarjoamisesta. Niistä useimpien mielestä olisi tarpeen lähettää Venäjälle tappavaa apua aseiden tai ammusten muodossa.

Siis: auttaako Kiina Venäjää?

Vaikka Kiina huomioi Ukrainan sodan yksivuotispäivää vaatimalla tulitaukoa ja ehdottamalla kahdentoista kohdan rauhansuunnitelmaa, se teki sen keskellä yhteisiä sotaharjoituksia Venäjän ja Etelä-Afrikan (!) kanssa.

Osana näitä harjoituksia oli venäläinen fregatti, joka oli varustettu hypersoonisilla ohjuksilla – pommeilla, jotka lentävät niin nopeasti, että kykenevät väistämään useimmat ohjustentorjuntajärjestelmät. Aikoivatko he todella testata niitä operaatioiden aikana, siitä ei ole varmuutta. Toisaalta: olemassa olevien ohjusten laukaisu ei ole tarpeen muistuttamaan maailmaa – ja erityisesti länttä – siitä, mitä venäläisillä on.  Ja mitä he voisivat tehdä.

Venäläisen sota-aluksen telakoituessa mustuneessa savupiipussa erottuivat kirjaimet ”Z” ja ”V” – Ukrainan sodassa nähdyt symbolit.

Otettaessa huomioon vaikkapa Iranin nykytapahtumat, Putin saattaa huomata, että hänellä on tällä hetkellä kiireellisempiäkin huolenaiheita, joihin keskittyä.

”Olemme odottaneet hyvin kauan”

Aiemmin tällä viikolla Bloomberg News raportoi, että kansainväliset asetarkkailijat havaitsivat Iranissa uraania, joka oli rikastettu 84 prosentin pitoisuuteen. Kun otetaan huomioon, että uraani luokitellaan ydinasekelpoiseksi 90-prosenttisena, voi tämä kehitys viitata dramaattiseen muutokseen heidän kyvyissään ja aikomuksissaan.

Eräässä viime kuussa julkaistussa raportissa todettiin, että Iranilla on jo tarpeeksi ”pitkälle rikastettua uraania useiden ydinaseiden rakentamiseen, jos se niin haluaa”.

Ydinsulkusopimuksen asiantuntijat ovat varoittaneet, ettei 60 prosenttiin asti rikastetulla uraanilla ”ole Teheranille minkäänlaista siviilikäyttöä”. Tämä herättää lisää epäilyksiä maan ilmoittamasta uraanin käyttötarkoituksesta.

Mitä mieltä Israel?

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun kerrotaan valmistautuvan hyökkäämään Iranin ydinlaitoksiin lähitulevaisuudessa.

Olisi harvinaista, että Israel viestittäisi etukäteen tällaisesta iskusta.

Yleisesti uskotaan, että he ovat tehneet samanlaisia hyökkäyssuunnitelmia aiemminkin, mutta eivät ole myöntäneet sitä julkisesti. Tästä johtuen monet olettavat, että vuotaneet tiedot ovat Netanjahun yritys saada maansa länsiliittolaiset puuttumaan asiaan ennen kuin tällainen hyökkäys osoittautuisi tarpeelliseksi.

Tätä ei kuitenkaan pidä sekoittaa haluttomuuteen toimia, mikäli Israelin liittolaiset eivät tee yhtään mitään. Riippumatta siitä, onko Iranista todella tulossa ydinasevaltio, Israel ei halua jäädä odottelemaan.

Netanjahu varoitti, että ”ainoa asia, joka on koskaan estänyt roistovaltioita kehittämästä ydinaseita, on niitä vastaan nouseva uskottava sotilaallinen uhka tai uskottava sotilaallinen toiminta… Mitä kauemmin odotetaan, sitä vaikeampaa siitä tulee. Olemme odottaneet erittäin kauan.”

Onko kolmas maailmansota alkamassa?

Palatkaamme siis alkuperäiseen kysymykseemme: alkaako kolmas maailmansota Ukrainassa?

On mahdotonta olla varma, mutta todennäköisyys on sitä vastaan.

Kiina hyötyy monin tavoin enemmän sodan pitkittämisestä kuin sen päättymisen nopeuttamisesta. Iran näyttää tyytyvän jatkamaan droonien ja muiden ammusten myyntiä venäläisten käytettäviksi hyökkäyksissään.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Ukrainan tämänhetkisillä tapahtumilla voisi olla merkitystä entistäkin laajemman konfliktin aikaansaamisessa.

Totuus on, että ihmiset ovat syystäkin entistä pelokkaampia kaiken sen vuoksi, mitä maailmalla tällä hetkellä tapahtuu. Alueelliset liittoumat ovat alkaneet muotoutua ja voivat helposti eskaloitua rajatusta konfliktista maailmansodaksi monella areenalla.

Harva sata vuotta sitten ajatteli, että aikoinaan hyvin epäsuositun eurooppalaisen prinssin murha voisi johtaa ensimmäiseen maailmansotaan. Sota syttyi, ja lähes 20 miljoonaa ihmistä kuoli neljä vuotta kestäneiden armottomien taisteluiden aikana.

Hengellinen sodankäyntimme

Viime kädessä sinä tai minä emme voi tehdä paljonkaan estääksemme globaaleja konflikteja, joita näyttää olevan lisääntyvästi horisontissa. Mutta voimme oppia niistä erään tärkeän opetuksen, joka vaikuttaa syvästi kykyymme navigoida niissä koettelemuksissa ja kiusauksissa, jotka uhkaavat vetää meidät erilleen Jumalasta.

Niin suuri osa maailman huomiosta keskittyy tällä hetkellä Venäjän ja Ukrainan väliseen sotaan, että muiden – mahdollisesti vaarallisempien – uhkien annetaan jatkua jokseenkin hallitsemattomasti.

Teemme saman virheen omassa elämässämme.

Takerrumme yleensä hyvin helposti siihen, mihin kohtaan odotamme saatanan meissä iskevän, jolloin sokeudumme muille, ehkä vieläkin haavoittuvammille alueillemme.

Vihollisemme ei yleensä välitä siitä, mihin hän hyökkää, kunhan hyökkäys osoittautuu tehokkaaksi. Usein iskut kohdistuvat niille elämämme alueille, joita emme juurikaan ajattele ja jotka kuitenkin ovat kaikkein hedelmällisimpiä alueita kiusauksen juurtua.

Käytä siis heti muutama minuutti pyytääksesi Herraa näyttämään sinulle ne elämäsi alueet, joilla saatana saattaa tehdä työtään salaa. Pyydä Häntä näyttämään sinulle, missä olet kaikkein haavoittuvin. Meillä kaikilla on niitä. Käyttääkö Jumala niitä vahvistamaan vaellustamme Hänen kanssaan – vai käyttääkö vihollinen niitä ajaakseen meidät vieläkin syvemmälle ansoihinsa.

Nyt on syytä olla hengellisesti valveutunut ja rakentaa puolustustamme riippuvaisuudessa Jumalastamme.

 

DENISON FORUM TIETOHAUTOMO

Suomeksi toimittanut Leo Meller

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (16)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Reutersin uutinen

  USA:n armeijan komentaja kenraali Mark Milley on parhaillaan työmatkalla Israelissa neuvottelemassa Israelin kenraalien kanssa. On juuri tullut tietoon, että Iran kykenee valmistamaan viisi ydinpommia muutamassa viikossa. Milleyn pikavisiitti kielii siitä, että USA olisi tulossa mukaan Israelin suunnittelemaan sotilasoperaatioon Irania vastaan, jolloin Iranin ydinlaitokset tuhottaisiin massiivisilla ilmaiskuilla.

  Aiemmin Joe Biden ei hyväksynyt ilmaiskua Iraniin, mutta Iranin dronetoimitukset Venäjälle ovat saattaneet muuttaa hänenkin mielensä. Iranin dronetehtaita vastaan tehtiin hiljakkoin pienimuotoinen droneisku, mutta nyt on odotettavissa massiivisia vastatoimia Iranin ydinohjelmaa vastaan.

  Nyt jos koskaan elämme globaalia vaarojen aikoja.

  PS. Uusimmat tiedot kertovat myös huolestuttavia tietoja Ukrainan sodasta. Naton pääsihteerin Stoltenbergin mukaan Ukrainan ammuskulutus on moninkertainen, mitä länsi pystyy tällä hetkellä tuottamaan. Erotus on katettu Nato-maiden ja myös Suomen varmuusvarastoista, mutta nyt annettavat aseet ja ammukset ovat loppumassa. Saksan asetehtaan johtaja valitteli televisiossa, ettei Saksan armeija ole edes tilannut häneltä korvaavia aseita.

  Ammuspulan takia Ukrainaa uhkaa kesällä pakko vähentää ammuskulutus murto-osaan nykyisestä, mikä voi johtaan sen puolutuksen romahtamiseen.

  Sen sijaan Venäjän aseteoillisuus pyörii täysillä, eikä sillä näytä olevan ammuspulaa, vaikka Venäjä käyttää ainakin neljä kertaa enemmän ammuksia kuin Ukraina. Kiina on antanut Pohjois-Korean tehtaisiin koneet, joilla se tuottaa ammuksia Venäjälle.

  Lännen asepakotteet eivät ole estäneet Venäjää valmistamasta ohjuksia, koska niiden tarvitsemat mikropiirit hankitaan välikäsien kautta Kiinasta ja Venäjän etelänaapurien kautta. EU:n talouspakotteiden jälkeen Suomen kauppa on 8-kertaistunut Kirgisian kanssa ja nyt Suomen tulli on haivainnut, että tämä johtuu pakotteiden kiertämisestä.

  • Iltalehden uutinen 7.3.2023

   Venäjän vientitulot kasvoivat 50 miljardia dollaria sodasta huolimatta – Ekonomisti kertoo syyn

   Pakotteista huolimatta Venäjän vientitulot nousivat ennätyssuuriksi vuonna 2022. Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitoksen vanhempi ekonomisti Heli Simola kertoo Venäjän viennin olleen yli 600 miljardia dollaria vuonna, jona se aloitti hyökkäyssodan. Edellisvuonna se oli 550 miljardia dollaria.

   Korkeaan vientitulokseen vaikutti erityisesti raaka-aineiden hintojen nousu. EU:n yhteiset pakotteet öljylle tulivat voimaan vasta joulukuussa. Öljytuotteita koskevat pakotteet taas otettiin käyttöön vasta vuoden 2023 puolella. Vaikka öljynvienti EU:n alueelle heikkeni jo ennen pakotteita, Venäjä löysi ostajia muualta.

   – Tätä voitiin korvata uusilla markkinoilla, joita löytyi Aasiasta. Öljyä myytiin Kiinaan ja Intiaan, jonne Venäjän öljyn vienti moninkertaistui viime vuonna, Simola kertoo.

   – Sota ei lopu siksi, että Venäjältä loppuisi raha.

 2. Hannu

  Se pitää kyllä todeta, että näissä tulevaisuuden arvioissa jätetään ilmastonmuutoksen aiheuttama tuhon uhka täysin huomiotta. Sopii hyvin linjaan mm. helluntailaisen Bolsanaron kanssa, joka piti puheita siitä täytenä humpuukkina ja toimi ilmaston kannalta todella tuhoisasti jopa kiihdyttäen Brasilian sademetsien tuhoamista.

  • Minulla on tutkijan koulutus

   Ilmastonmuutos tapahtuu väistämättä, koska Raamattu sen ennustaa. Ihminen ei voi estää millään ilmastotoimilla sitä.

   Raamatun mukaan Eufrat-joki kuivuu niin, että sen yli pääsee kävelemään, mikä on jo toteutunut. Eufrat-joessa on virtaavan veden määrä laskenut entisestään ja se on nyt vain 30 % tavallisesta, minkä takia paikallinen väestö pääsee paikka paikoin joen yli kävellen.

   Mikä sitten aiheuttaa ilmastonmuutoksen, se on kiistanalainen asia. EU:ssa ja Pohjois-Amerikassa uskotaan hiilipäästöjen aiheuttaneen ilmastonmuutoksen, koska ”tieteentekijät” kaikki niin sanovat.

   Ovatko he oikeassa? Vuonna 1987 kiellettiin freonien käyttö, koska kaikki ilmastotieteilijät sanoivat otsonikadon johtuvan freonipäästöistä. Nyt ilmastosta on kaikki freonin poistuneet, mutta otsoniaukot ovat vain kasvaneet. Pieni oppositiossa oleva tiedemiesryhmä jo alun perin sanoi, että otsonikadon syy on kosminen säteily eikä freonit. Tämä selityksen uskoo nyt entistä useampi ilmastotieteilijä. Tämä esimerkki osoittaa, että lähes kaikki ilmastotutkijat olivat väärässä.

   On täysin mahdollista, että EU:ssa ja Pohjois-Amerikassa yleistynyt ilmastouskonto onkin täysi kupla. Hiilipäästöillä ei välttämättä olekaan olennaista vaikutusta ilmaston lämpenemiseen, joten kaikki valtavan kalliit ilmastotoimenpiteet saattavat olla täysin perusteettomia.

   Jos joku sanoo minulle, etkö usko tiedettä? Sanon, etten usko ilmastotutkijoiden tietävän, mistä ilmastomuutos johtuu, koska he epäonnistuivat pahasti freonien kohdalla. Ilmastouskonto on saanut muutenkin niin fanaattisia piirteitä, etten usko sen perustuvan tosiasioihin.

   • Hannu

    Ei freonit ole poistuneet ilmakehästä, vaikka niiden käyttö jo aikoja sitten kiellettiin, vaan ne ovat siitä huolimatta vielä jatkaneet otsonikerroksen tuhoa. Vasta tällä vuosikymmenellä, 2020-luvulla, on otsonikerroksen odotettu alkavan korjaantua. Ja tietenkin, jos ei usko ilmastonmuutoksen johtuvan myös ihmisen toiminnasta, niin mitään ei kannata tehdäkään. Jos sitten osoittautuukin, myös ilmastodenialistien näkemyksistä huolimatta, että se onkin ihmisen aiheuttamaa, niin myöhäistä on mitään tehdäkään.

    • Minulla on tutkijan koulutus

     Freonit ovat kyllä poistuneet ilmastosta lähes kokonaan. Tämä ei ole mitenkään auttanut ilmastoa toipumaan otsonikadosta, koska freonit eivät olleet sen syy. Tutkijat ovat olleet väärässä ja parempi selitysmalli on löytynyt kosmisesta säteilystä:

     MTV uutisoi 11.07.2022:

     Tropiikista löytyi valtava otsoniaukko, joka ”voi olla syy maailmanlaajuiseen huoleen”

     Trooppisen vyöhykkeen ilmakehästä on löytynyt suuri otsoniaukko, jonka olemassaolosta ei aiemmin tiedetty. Aukko on havaittavissa lähes koko vyöhykkeellä, ja se on tutkijoiden mukaan seitsemän kertaa suurempi kuin paremmin tunnettu Etelämantereen otsoniaukko.

     Waterloon yliopiston tutkija Qing-Bin Lu kertoi Independentille, että aukko on ollut olemassa jo yli 30 vuoden ajan ja kattaa niin suuren alueen, että se voi vaikuttaa jopa puoleen maapallon väestöstä.

     Uusi tutkimus myös nostaa esiin erilaisia teorioita siitä, miten otsonikato saa alkunsa. Aiemmin kloorista, fluorista ja hiilestä koostuvia CFC-yhdisteitä eli freoneja pidettiin syyllisenä, mutta otsoniaukot ovat edelleen voimissaan, vaikka CFC:t kiellettiin vuonna 1987.

     – Yksikään valokemian ilmastomalli ei ennustanut tätä, Lu sanoo.

     Uudemman teorian mukaan otsonia vähentääkin kosminen säteily. Lu kollegoineen esitteli teorian niin kutsutusta CRE-mekanismista 20 vuotta sitten.

     – Havainnot viittaavat vahvasti siihen, että Etelämantereen ja trooppisen vyöhykkeen otsoniaukot ovat syntyneet samanlaisen mekanismin takia. CRE-mekanismi täsmää erinomaisesti havaitun datan kanssa.

     Tutkimus julkaistiin AIP Advances -lehdessä 5. heinäkuuta.

 3. IlkkaT.O.

  Polttopisteenä niin maailmalle kuin Jumalan seurakunnalle – hengellisen merkityksen kautta kummallekin omaa tarkoitusperäänsä ajatellen – tulee olemaan Jumalan ilmoituksen mukaan Jerusalem ja siinä Temppelivuoren hallinta. Kansakunnat ovat siinä kiinni kuin täi tervassa. Miksi muuten Raamatussa olisi tämä kiinnostus ilmoitettu? Jerusalemin kaupunkia vastaan ei isketä ydinaseilla.
  Kiinan kommunistisen puolueen imperialismi valtaa alaa, alkaen taloudellisen tuen merkeissä, siirtyäkseen poliittiseen ja viime kädessä sotilaspoliittiseen näkökulmaan kannaltansa. Vuonna 2049 pitäisi ’juhlia*- KKP:n käsikirjoituksen mukaan – koko maailman kiinalaistumisen onnistumista: Kaikki ajattelevat kuin kiinalainen ja toimivat myös. Kuriositeettina, Djiboutissa toimii Kiinan laivaston tukikohta ja kaksi divisioonaa sotilaita, perusteilla on Pakistanin rannikolle vastaava, joten kartalta voi nähdä jotakin siitä asetelmasta, jolla Kiina voisi valvoa maailman suurimman sotalaivastonsa avulla koko Lähi-idän meriliikennettä. Sitä se tekee jo Malakan salmessa, maailman vilkkaimmin liikennöidyssä salmessa. Kiina on jo Välimeren satamissa ja kasvava yhteistyö Iranin kanssa luo pohjaa suuremmille visioiden toteutuksille.
  Jo tulevana kesänä Israelin isku Iranin ydintuotantolaitoksiin ja kriittiseen infraan? USA:n kanssa? Drooni-isku Isfahaniin oli merkki. Bidenin virkakautta on niin paljon jäljellä, että Iran ehtii hyvin valmistaa siinä ajassa ydinaseen ilman ulkopuolisen tahon puuttumista asiaan. Iran-Kiina yhteistyö ja nyt tulevat Intian valtamerellä laivastojen sotaharjoitus-pullistelut ennakoivat jotakin. USA:n/Naton vastaus?
  David Wilkerson toi aikanaan sanoman, jossa USA:an kohdistuisi tuhansien ydinpommien/-ohjusten isku yli Pohjoisnavan. Edellyttäisi ilmeisesti ainakin Venäjän-Kiinan yhteistoimia. Taiwanin merkitys WW III syttymiseen, pelataanko USA näin ulos loppuselvittelystä? Raamattu ilmoittaa ”rantamaiden palosta”.
  Joka tapauksessa, lähtien sinettien avaamisesta, kuolonuhrien määrä on jo miljardissa mitattavaa.
  Israel jätetään, hetkeksi, yksin maailman kansoja vastaan.

  • ressu

   IlkkaT.O. kirjoitti: ”David Wilkerson toi aikanaan sanoman, jossa USA:an kohdistuisi tuhansien ydinpommien/-ohjusten isku yli Pohjoisnavan.”

   Tämä profetia ei liene oikea, vaikka se asia on todennäköistä, että kolmas maailmansota syttyy. En ole vakuuttunut muutenkaan Wilkersonista, koska hänen profetiansa ovat niin monitulkintaisia ja epämääräisiä, ettei niistä oikein saa selvää. Helluntailaisten profetioiden kanssa saa muutenkin olla erittäin varovainen, sillä siellä on paljon vääriä profetoita.

   Viime vuosikymmenten aikana USA ja Venäjä ovat vähentäneet ydinaseitten määrää murto-osaan kylmän sodan ajan määrästä. Venäjällä on vain joitain toimintavalmiita ydinsukellusveneitä ja joitain satoja ballistisia ydinohjuksia Kaukasuksella, joissa on toimintavalmiina vain 1600 ydinkärkeä. Siis kuva siitä, että Pohjoisnavan yli lentäisi tuhansia ydinohjuksia on väärä, koska sellaisia määriä ohjuksia ei enää ole.

   Vastaava tilanne on USA:lla, mikä on joutunut vaikeuksiin tämän asian kanssa, koska Kiina on alkanut voimakkaasti kasvattaa strategisten ydinohjusten määrää, jotka lentäessään USA:han eivät mene Pohjoisnavan yli.

   • IlkkaT.O.

    Tuskinpa on syytä moittia profeettaa, joka tuo Jumalan ennustuksia esille, kuten Wilkerson, kirkkokunta-taustansa perusteella. Nin paljon hän toi hätkähdyttävän tarkasti ennustuksi tulevista esim. Näky-kirjassaan. Olen ollut monen muusta kuin omasta kirkko- ja seurakunnasta olleen profetaalisen rukoilijan kanssa tekemisissä, eikä esiintuodun sanoman arvostelun perusteella ole ensisijaisesti suinkaan hengellinen tausta (niin kauan kuin ollaan Jumalan sanan perusteella aidon ja terveen kristillisyyden piirissä) vaan sanoman sisältö.

    • mot

     Maallikkosaarnaaja Mauno Mattila on vaikuttanut paljon helluntaiseurakunnissa. Hän on jakanut mm. Birger Claessonin profetiaa 12.12.1950, miten Venäjän merivoimat tulee tekemään maihinnousun Ruotsiin Tukholmaan kulkevaa meriväylää pitkin.

     Tässä profetiassa kuvataan yksityiskohtaisesti Ruotsin rannikkotykistön taisteluja Venäjän merivoimien kanssa. Ruotsin rannikkotykistö on lakkautettu vuonna 2000. Linnakkeilta on poistettu tykit ja ne on romutettu. Kantalinnoitteet on täytetty betonilla. Profetia mainitsee taistelun Oxdjupissa. Sieltäkin on aseet purettu.

     Mauno Mattila uskoi tähän profetiaan, mutta se ei voi enää toteutua, koska profetiassa mainitut linnoitukset on purettu pois. On selvän asia, ettei Birger Claessonin profetia voi enää toteutua, joten se ei ollut Jumalasta.

     Minulla on paljon havaintoja, miten helluntaiseurakunnissa on annettu vääriä profetioita. Jos profetia ei toteudu oikein, silloin se ei ole Jumalan antama. Jumala on myös kieltänyt naisia puhumasta seurakunnan kokouksessa, joten naisten papillinen toiminta ei ole koskaan Jumalasta.

 4. julkinensana

  Tukholman profetia kertoo, että kolmas maailmansota alkaa Persiasta, joka ulottui Raamatun aikana Iranista Libanoniin. Se alue on tällä hetkellä käytännössä Iranin hallinnassa puolisotilaallisten järjestöjen kautta. Tukholman profetia kertoo ajasta, jolloin on kolmas maailmansota ja ruuan hinta noussut pilviin.

  Iranin ydinaseohjelma on edennyt huolestuttavasti. Kv. valvojien mukaan Iran on saavuttanut uraanin rikastamisessa 84 %:n tason. Ydinpommiin vaaditaan 90 %:n rikaste, mikä saadaan tarvittaessa muutamassa viikossa.

  Face the Nation -ohjelman toimittaja Margaret Brennan haastatteli juuri CIA:n johtajaa Williams Burnsia, joka on kokonaisuutena katsottavissa Youtubesta. Burns sanoi, että hän on huolissaan Iranin ydinaseohjelmasta, koska he ovat rikastaneet uraanin lähes valmiiksi ja kehittäneet ballistiset ydinohjukset.

  Times of Israelin artikkelin mukaan Israelin pääministeri Netanjahu on pitänyt kokouksia kenraaliensa kanssa iskun tekemisestä Iraniin. Netanjahu sanoi nyt jo suoraan, ette Israel tekee iskun tarvittaessa yksin, siis ilman USA:n tukea ja lupaa. Kyse on Israelin jäämisestä eloon.

  Iran on täysin liittoutunut Venäjän kanssa, jolle Iran toimittaa aseita huomattavia määriä. Venäjä maksanee palveluksen takaisin antamalla tuen Iranin ydinaseohjelmalle ja ehkä jotain turvatakuitakin. Koska maailman tilanne on erittäin jännittynyt Ukrainan sodan takia, niin nyt voi todellakin tapahtua mitä tahansa.

  Itse ajattelen, että Israel toteuttaa iskunsa Iraniin lähiaikoina, koska muuta vaihtoehtoa sillä ei ole. Kannattaa muistaa, että Israelilla on muutama sata ydinkärkeä, ballistisia ydinohjuksia ja ydinaseilla varustetut sukellusveneet Intian merellä. Jos Iran on sijoittanut ydinlaitoksensa vuorten sisälle, Israelilla ei ole muuta mahdollisuutta, kuin käyttää ydinasetta. Siitä sitten koko maailma syttyy tuleen, kun Venäjä innostuu tekemään samaa Ukrainassa ja Kiina Taiwanissa.

  • Hannu

   Toivottavasti tuollaiset ”visiot” tulevaisuudesta eivät toteudu! Ja vaikka Iran saisikin ydinaseen, onko niin varmaa, että se sitä käyttäisi tietäen, että se samalla olisi kansallinen itsemurha? Eipä kannattaisi toivoa kolmatta maailmansotaa ydinaseineen.

   • mot

    Iran toimii uskonnollisessa huumassa ja luulee voittavansa sodan Israelia vastaan. Niin siinä ei tietenkään käy, mutta liika itseluottamus yllyttää tekemään typeriä asioita, jotka johtava lopulta Iranin omaan tappioon. Iran on erittäin vaarallinen maa, jos se saa ydinaseen.

  • Yle uutisoi juuri äsken

   IAEA: Iran rikastanut uraania jo liki ydinaseeseen tarvittavaa vahvuutta

   YK:n alainen Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA kertoi tiistaina ottaneensa Iranista näytteitä, joista ilmenee Iranin rikastaneen uraania jo lähelle ydinaseeseen tarvittavaa 90-prosentin vahvuutta.

   Uutistoimisto AFP:n näkemän IAEA:n raportin mukaan näytteet, joissa uraanin vahvuus on 83,7 prosenttia, on kerätty tammikuun loppupuolella Fordowin uraanin rikastuslaitoksesta Iranissa.

   Iranin mukaan kyseessä on vahingossa uraanin rikastusprosessissa tapahtunut uraanin väkevyyden vaihtelu. IAEA:n mukaan Iranin rikastetun uraanin määrä on niin ikään nyt 18 kertaa korkeampi kuin mikä on vuoden 2015 sopimuksen yläraja.

   Iran sopi vuonna 2018 kansainvälisen yhteisön kanssa rajoituksista maan uraanin rikastusohjelmaan vastineeksi helpotuksista maan talouspaketteihin. Sopimus alkoi kuitenkin rapautua vuonna 2018, kun Yhdysvallat vetäytyi siitä.

   Toissa vuonna IAEA:n tarkastajien pääsyä Iranin ydinlaitoksiin alettiin niin ikään rajoittaa.

  • IlkkaT.O.

   Japaniin pudotetuissa ydinpommeissa käytetyn uraanin rikastus% oli 80. Joten joka tapauksessa, tiedustelun merkitys korostuu: Israelin hallituksen ja IDF:n kannalta on olemassa” punainen linja”, jonka ylitys tuo tarpeen ryhtyä toimeen maan olemassaolon puolesta. Israelissa seuraavaa sotaa kutsutaan ”pohjoisen sodaksi”, Iranin libanonilainen proxy, Hesbollah pyrkii iskemään valtavalla määrällä ohjuksia ja raketteja ja Israel tulisi kokemaan laaja tuhoa. Tel Aviv on varmuudella ohjusten kohteena.
   On meille uskoville rukouksen paikka, mutta Jumala on kuitenkin tämänkin edeltä nähnyt ja tietää tarkan historian kulun tulevia ajatellen.
   Iso kysymys on, kuinka saadaan minimoitua Iranin vastaiskut, koko alueella, ml. Saudi-Arabian öljykentät.

 5. Hannu

  Myös mahdollisuus siihen, että Israel saattaisi itse käyttää jossakin paikallisessa konfliktissa ydinasetta pienenee etenkin, jos ääriuskonnollisuus saa entistä enemmän valtaa siellä.