Patmos-blogi

Kun nuoret miehet löytävät Jeesuksen

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Uskon Puolesta – ohjelmassa oli vierailulla rippileiriä pitävä Matti Hernesaho, jonka kanssa keskustelimme pääosin siitä, ovatko nuoret miehet nyt alttiimpia vastaanottamaan Jeesuksen. Mukana haastattelemassa ja kommentoimassa oli Radio Patmoksen kesävahvistus, nuorten naisten sukupolvea edustava Joanna Kärnä.

Matti Hernesaho kertoi olevansa kolmekymppinen, joka toimii Turun Katariinan seurakunnan opiskelijapastorina. Ohjelmaa tehdessämme hän oli pitämässä rippileiriä. Hernesaholle on jäänyt elämässään mieleen Pyhän Hengen kohtaaminen, jota myötä vahvistui se, että hän haluaa käyttää elämänsä siihen, että haluaa olla jakamassa evankeliumia Jeesuksesta mahdollisimman monelle.

Matin sydäntä lähellä ovat erityisesti nuoret ja opiskelijat, koska he ovat niitä, jotka muuttavat tätä maailmaa. Siksi hän haluaakin panostaa juuri nuoriin. Matin mukaan nuoret ja parikymppiset ovat hirveän hauskoja ihmisiä. Heissä pystyy näkemään sitä muutosta. Raamatunkin lehdiltä näkee, että Jeesus valitsi opetuslapsikseen nuoria.

Hernesaho muistuttaa siitä, että kun mediassakin puhutaan tällä hetkellä, että nuoret miehet löytää Jeesuksen tai etsii Jeesusta, niin eihän se tietenkään kaikkia kosketa, mutta se on kasvamaan päin ollut jo pidempään. Usein se on vähän kuin semmoista laumakäyttäytymistä, että sitä mukaan, kun kristinusko tulee sellaiseksi hyväksyttäväksi vaihtoehdoksi, niin silloin voi tehdä sen valinnan.

Hernesaho muistuttaa kristinuskoon juurtumisen tärkeydestä: He uskovat nyt Jeesukseen, niin sehän ei tarkoita, että he antavat koko elämänsä Jeesukselle, vaan heistä käydään taistelua. Hernesaho ajatteleekin, että opiskelija- ja nuorisotyö on myös tuosta syystä hirveän tärkeää. On tärkeää tarjota eväitä siihen, mitä usko tarkoittaa loppuelämän kannalta.

Voit kuunnella jakson kokonaan rekisteröitymällä ilmaiseksi
Patmos + palvelun käyttäjäksi

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. lähettiläs

    Oma mielipiteeni on, ettei luterilaisen kirkon rippileirin kautta voi löytää Jeesusta. Kirkko opettaa nuorten korvasyyhyyn sellaista hengellisyyttä, joka on erkaantunut kokonaan Raamatun opetuksesta. Kirkon toiminta imitoi kristinuskoa, mutta ei sitä oikeasti ole, koska kirkko ei noudata eikä opeta ketään noudattamaan Kristuksen käskyjä. Tämän takia minä erosin kirkosta aikanaan ja löysin uskollisemman seurakunnan tilalle.