Patmos-blogi

Miksi Hamas teki terrori-iskun Israeliin?

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Puheenjohtaja Varpu Haavisto osallistui puhelimella Aamuvieras-ohjelmaan. Hän kertoi itsestään ja YAPS Ry:n toiminnasta.

YAPS Ry:n toiminta sai alkunsa vuonna 2016. Toiminnan ajatuksena on varustaa aikuisia tiedolla ja asiantuntijalausunnoilla, jotta heillä olisi kyvykkyyttä vastata erilaisten kansalaisjärjestöjen todellisuutta vääristeleviin väitteisiin koskien Israelia. Matkat Länsirannalle ja Gazan alueelle myös avasivat osaltaan asiaa tarkemmin siellä vierailleille.

Varpulle Israel on lapsesta asti ollut kiinnostuksen kohde. Kansainvälinen politiikka oli lapsuuden perheessä arkipäivää. Vuonna 2002 Varpu aktivoitui, kun media virheellisesti väitti, että Israel suorittaa kansanmurhaa. Siitä asti Varpu on tutkinut ja selittänyt aktiivisesti Israelin tapahtumia.

Suomalainen media on jo pitkän aikaa vastustanut Israelia. Dramaattinen muutos  uutisoinnin linjassa tapahtui 1970-luvun loppupuolella. Taustalla oli taloudellisia intressejä ja mahdollisesti myös poliittisia. Nykyään Israel-vastaisuus on niin laajalle levinnyttä, että vastaäänet tulevatkin valtamedian ulkopuolelta.

Mitä tulee YK:hon, niin moni meistä ajattelee, että se on oikeudenmukaisuuden ääni maailmassa. Varpu Haavisto kuitenkin muistuttaa siitä, että oikeasti se on pääasiassa valtiohallintojen enemmistön äänitorvi. Enemmistö ei edusta demokraattisia maita, vaan vahvaa islamilaista koalitiota. Koalitiossa on 55-56 valtiota ja heihin riippuvuussuhteessa olevia kolmannen maailman maita. YK:ssa on siis automaattinen enemmistö Israelia vastustavia maita. Yleiskokouksen yhtä maata tuomitsevista päätöslauselmista 90% koskeekin Israelia.

24.10.2023 YK:n pääsihteeri totesi lausunnossaan Israelin jo 56 vuoden ajan harjoittaneen tukahduttavaa miehitystä ja anastaneen maita, tukahduttaneen taloutta ja purkaneen koteja. Hamas ei  kuitenkaan itse tuolla tavalla viesti. Heidän tavoite on islamin lipun nostaminen koko Palestiinan ylle. Hamas myöntää avoimesti tavoitteekseen juutalaisten kansanmurhan ja Israelin valtion tuhoamisen.

Varpu Haavisto Aamuvieras-ohjelmassa 10.11.2023
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (3)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1. Erkki Hänninen

  Tässä nykymaailman globaalissa geopoliittisessa uhkatilassa Suomen ja Israelin tulisi solmia virallinen ystävyys- yhteistyö- ja avunantosopimus. Valtiojohtomme teki aivan oikein hankkiessaan ohjuspuolustusjärjestelmän Israelista.

  Mielestäni Israelvastainen vihervasemmisto on maanpetoksellista, mm. Eduskunnassa. Mielestäni Israelin ja Suomen yhteistyö on turvallisuuspoliittista realismia.

  Shalom le Israel!

 2. Kari Väistö

  Totta joka sana.
  On useita antisemiittisiä järjestöjä ja laitoksia ja niistä vääristävimpiä ovat YK alajärjestöineen ja media.
  YK:n suhteen täytyy ihmetellä miten se kävelee oman perustuslakinsa yli mennen tullen välittämättä mitään sen lainkirjaimesta. Kuten totesit, se on enemmistön äänitorvi, joka marssii sen tahdissa vailla mitään kunnioitusta tosiasioille.

  Medialle ei ole mikään muu tärkeämpää kuin saada suuria uutisia välittämättä niiden käyttämien valehtelevien lähteiden totuusarvosta ja uutisen vääristävästä kuvasta. Mammona määrää niiden marssitahdin, ei totuus tapahtumista ja niiden taustoista.

  Kun nämä kaksi tahoa tuovat julki omia käsityksiään, vääristäviä sellaisia, ihmiset uskovat niitä kuin se olisi kiveen hakattu totuus. Enempää ei voisi olla hakoteillä.

  • Ujohko

   Kari Väistö,

   täällä vain ei saa sanoa kuka omistaa rahajärjestelmän, kuka siis poliittisen vallan, historiankirjoituksen ja median. Ei myöskään saa hiiskua Holodomorista, ei gulagista, ei siitä ketkä toimeenpanivat nuo tapahtumat, eikä etenkään siitä keitä olivat ne kommunistit, jotka tsaarin murhan jälkeen nousivat valtaan.
   Näillä historiallisilla tapahtumilla on sellaiset juuret, että Patmos vaikenee ja sensuroi.

   Kristittyjen tulee ymmärtää, että pahinta mahdollista antisemitismiä on valheiden varjelu. Tuomio kuuluu tietenkin Jumalalle, mutta kristittyjen tulee yrittää nähdä valheiden läpi, myös Israelin suhteen, ja tässä huomioda kuinka Israel ei todellakaan ole syytön. Meitä velvoitetaan olemaan tuomitsematta, mutta meidän ei sen perusteella tule vaientaa omaatuntoamme ja oikeudentajuamme. Siksi meiltä vaaditaan paitsi kärsivällisyyttä, myös suoraselkäisyyttä sanoa asiat niin kuin ne ovat. Tätä Patmoksen väki, silkkaa Israelpropagandaa suoltavat sionistit, eivät ole ymmärtäneet.