Patmos-blogi

Uusi Tie – lehden päätoimittajan vaihdos ja tulevat 60-vuotisjuhlat

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Uusi Tie – lehti sai syksyllä 2023 uuden päätoimittajan. Aamuvieras-ohjelmassa keskustelimme aiemman päätoimittajan Leif Nummelan ja nykyisen, Santeri Marjokorven kanssa uskosta, Suomen kristillisestä kentästä ja Uusi Tie – lehdestä.

KLS-yhtyeen laulu Vielä täällä on meitä johdatteli keskustelijat aiheen äärelle. Keskustelu alkoi uskollisten joukosta ja jäännöksestä, joka säilyy Jumalan voimasta, vaikka vastustus kristinuskoa kohtaan kasvaisikin. Suomen kristillisen kentän tilannetta Leif Nummela kuvasi sekavaksi ja sumuiseksi. Haasteena on elää omalle uskolle uskollisena, mutta kuitenkin tämän ajan keskellä.

Santeri Marjokorven (kuvassa) mukaan olemme murroskauden keskellä ja tulevaisuus voi olla ihan hyväkin. Marjokorpi ei ole lainkaan toivottomalla mielellä vaan toteaa, että siitä voi seurata jotain hyvääkin. Yhtenäiskulttuuri, jossa kristinuskolla on ollut valta-asema, katoaa. Tavallaan kulttuurikristillisyyden katoaminen on menetys, mutta  parhaimmillaan murros voi johtaa myös siihen, että todellinen sitoutunut kristillisyys kasvaa ja vahvistuu. Jyvät siis erottuvat akanoista. Tässä ajassa ei kestä ohut kulttuurikristillisyys, vaan vahvaa ja elävää kristillisyyttä tulee maahamme jopa lisääkin. Kirkko kestää kaiken muun paitsi sen, että sillä menee hyvin, muistutti Marjokorpi. Usein kaikkein vaikeimpien aikojen keskellä syntyy johtajahahmoja. Jumala voi puhdistaa seurakuntaansa vaikeuksien kautta.

Leif Nummela totesi myös, että maallistuminen tarjoaa kristityille mahdollisuuden perehtyä paremmin omaan uskoonsa, sen perusteisiin ja sisältöön. Jos koemme, että meillä on rankkaa uskovina, niin pitää muistaa, että elämä on rankkaa. Ei se ole vain uskovien elämä. Jumalan Sanaa vastaan toimimisella on väistämättömiä seurauksia, jotka ovat tosi ikäviä ja kurjia. Esimerkiksi valtava pahoinvointi lapsilla ja nuorilla – se, mistä ei keskustella tarpeeksi on se, että onko heillä edes semmoinen maailmankatsomus, joka antaa mielekkyyden ja merkityksen elämälle.

Viimeisessä Uusi Tie – lehden pääkirjoituksessaan Leif Nummela muistutti, että Kristus yksin riittää ja kiitti myös lukijoita näistä vuosista. Oman päätoimittajan pestinsä Santeri Marjokorpi aloitti otsikoimalla pääkirjoituksensa muotoon Yhtenäiskulttuuria emme saa takaisin, mutta kristillinen todistus tulee antaa myös uudesta vähemmistöasemasta. Uusi Tie – lehti viettää pian 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Leif Nummela toimi sen päätoimittajana noin 30 vuoden ajan.

Kuuntele Leif Nummelaa ja Santeri Marjokorpea Aamuvieras-ohjelmassa 19.9.2023
Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (1)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Lueskelija

    Isot ovat saappaat jotka edellinen päätoimittaja jättää, mutta uusi päätoimittaja on jo aiemmin osoittanut että hänellä on kyllä hyvät edellytykset täyttää ne menestyksekkäästi. Jumalan siunauksiin ja varjelukseen.