Patmos-blogi

Vaikuttamassa tähän maahan

Radio Patmos Radio Patmoksen toimittajat kirjoittavat Patmos-blogilla mielenkiintoisista aiheista ja vieraista.
Julkaistu:

Nuori into ja ilo täyttää studion, kun Pirittan haastatteluun astelee rehdisti silmiin katsova rennon oloinen 22-vuotias nuori mies, Joel Peltoniemi. Heti ensi hetkistä voi aistia, että haastattelusta tulee ajatuksia herättävä ja innostava. Luurit korville ja menoksi.

”Mä tarviin sut enkä muuta” kajahtaa ilmoille. Laulun sanoma vie syvälle ihmisen todelliseen kaipuuseen, jonka pystyy täyttämään vain Kaikkivaltias Jumala. Joel – tai niin kuin kaverit sanovat Joppe, artistinimeltään Beige – on saanut kasvaa kristityssä kodissa ja muusikkosuvussa, joten verenperintö Jeesuksen rakkauteen on vahva. Oma tie on kuitenkin valittava ja kuljettava. Päätöksen lähteä kävelemään käsi kädessä Jeesuksen kanssa Joel teki omassa huoneessaan 15-vuotiaana. Tuo päätös on kantanut tähän päivään asti.

Jumala on antanut monipuolisesti taiteellisia lahjoja Joelille, josta haastattelunkin yhteydessä kuultavat laulut huokuvat. Joel tekeekin omat musiikkinsa genrenä mm. kristillinen rap- ja pop. Hän toteaa, että parhaat laulut lähtevät syntymään rukouksen kautta. Esiintyessään artistinimellä Beige Joel pyrkii olemaan se sama Joel, joksi Jumala on hänet luonut. Onnistunut keikka onkin sellainen, josta ihmiset muistavat ennemmin Jeesuksen kuin Beigen. Asia, jonka Joel nostaa tärkeänä esille on sukupolvien yhteys – Jumalan perhe.

Haastattelua Pirittan kanssa yhdessä oli tekemässä kesätyöntekijä Joanna, joka valmisti Joelille muutaman oman kysymyksen. Joel rohkaisi vastauksissaan nuoria olemaan oma itsensä Jeesuksen seuraajana koulukavereiden keskellä, ja samassa hän antoi pari vinkkiä, kuinka aloittaa keskustelu Jeesuksesta toista osapuolta kunnioittavasti.

Rohkeita, Jeesusta rakastavia nuoria molemmat. Luottamus Jumalaan kuulsi myös Beigen ja Palmin yhteisestä laulusta Huominen. Haastattelu jatkuu pikavalintakysymyksillä, jotka antavat kuvaa Joelista ihmisenä. Mistä nuori artisti ja evankeliumin julistaja haaveilee ja minkälaisena hän näkeekään tämän päivän nuoret kristityt?

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan

 

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Lue ohjeet kommentoinnille

Kommentit (0)

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *