15 vuoden vihamielisen BDS-kampanjan jälkeen Israel on vain vahvistunut

Omar Barghouti, joka oli filosofian jatko-opiskelija Tel Avivin yliopistossa, käynnisti kampanjan Israelin valtiota vastaan. Kampanjan tarkoituksena oli boikotoida, vetää pois investointeja ja asettaa pakotteita (BDS). Toukokuussa 2020 arabiankielisessä podcastissa Barghouti vahvisti, että BDS pyrkii poistamaan “sionistisen valtion.” Kuitenkin 15 vuoden jälkeen Israel on vain vahvistunut taloudellisesti ja diplomaattisesti.

Israel ja Lähi-Itä
Lähde: Washington Times, David May ja Benjamin Weinthal
Julkaistu:

BDS on saavuttanut vain vähäistä suosiota amerikkalaisten tutkijoiden, seurakuntaryhmien ja kampusjärjestöjen keskuudessa ja se ei ole onnistunut etenemään kovin laajalle. Monet Yhdysvaltain lainsäätäjät ovat tuominneet BDS:n. Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi kehotti amerikkalaisia olemaan varuillaan ennakkoluulojen tai vaarallisia ideologioiden edessä, kun ne on naamioitu politiikaksi. Tämä pitää sisällään myös BDS-kampanjan.

Vuonna 2017 kaikkien 50 valtion kuvernöörit allekirjoittivat BDS:tä vastustavan kirjeen. Yli puolet Yhdysvaltojen osavaltioista on säätänyt lakeja, jotka estävät osavaltioita investoimasta, laatimasta sopimuksia sellaisten yhtiöiden kanssa tai käyttämästä osavaltioiden varoja yhtiöihin, jotka boikotoivat Israelia.

David May on tutkimusanalyytikko Foundation for Defence of Democracies -järjestössä (FDD), jossa Benjamin Weinthal on tutkijana.

Lähde: Washington Times, David May ja Benjamin Weinthal, 3.8.2020.