Arabisionistit kampanjoivat Israelin oikeutuksen puolesta

Sosiaalisen median kasvu on antanut maailmalle mahdollisuuden nähdä toisenlaisen Lähi-idän. Eräs syyrialainen bloggaaja aloitti videon, jossa hän pyysi Israelin hallitusta ”miehittämään” Syyrian, jotta voitaisiin pelastaa lisää ihmishenkiä, ja totesi, että ”Golanin kukkulat on ainoa alue Syyriassa, jota ei ole tuhottu ja jonka asukkaita ei ole tapettu”.

Israel ja Lähi-Itä

Abrahamin sopimusten (Abraham Accord) allekirjoittaminen vuonna 2020 antoi monille arabeille mahdollisuuden puhua avoimesti Israelista ilman pelkoa vastareaktiosta. Nyt uraauurtavat arabisionistit ja Israel-myönteiset vaikuttajat kampanjoivat Israelia seuraajilleen.

Loay Al-Shareef, 39, on Abu Dhabissa asuva sosiaalisen median vaikuttaja ja julistautunut sionistiksi, jolla on 180 000 seuraajaa Twitterissä ja 80 000 Instagramissa. Hän on opiskellut Raamatun historiaa, arkeologiaa sekä Lähi-idän ja Mesopotamian historiaa, mikä sai hänet uskomaan Israelin valtion oikeutukseen.

”On erittäin vanhurskasta, että juutalaisilla on esi-isiensä kotimaa Israelin maassa”, hän sanoi. ”Juutalaiset eivät ole kolonialisteja tai valloittajia Israelin maassa, sillä jos uskoisimme niin, uskoisimme, että Daavid, Salomo, Jesaja ja Jeremia ja profeetat olivat itse asiassa kolonialisteja, ja se tappaisi islamilaisen uskon.”

Lojaalisuus palestiinalaisten asiaa kohtaan on muuttunut Abrahamin sopimusten jälkeen. ”Olemme antaneet heille paljon rahaa, joka voisi tehdä Gazasta Piilaakson. Tarpeeksi rahaa, joka tekisi Länsirannasta uuden Singaporen. Minne nämä rahat menevät?”

LähdeMeet the Arab Zionists: a new generation of online pioneers (Jewish Chronicle-UK) 7.1.2021