Matkailijat palaavat Israeliin maan avautuessa jälleen turisteille

Päätös rajojen ja ilmaliikenteen avaamisesta tulee, kun Israel luopuu ”punaisista” maista ja rekisteröi samaan aikaan ennätyskorkeat tartuntatapaukset.

Israel ja Lähi-Itä

Ulkomaalaiset ovat alkaneet valumaan takaisin Pyhään maahan kuuden viikon sulkutilan jälkeen, kun hallitus lievensi viimeisimpiä rajoituksia, jotka saivat ministerit sulkemaan rajat melko äkillisesti marraskuussa Omicron-muunnoksen löydyttyä.

Nyt kun Omicron raivoaa maassa ja Israelissa on todettu kaikkien aikojen korkein COVID-tartuntojen määrä, hallitus päätti, että turistien poissa pitäminen on turhaa, ja poisti ”punaisten” maiden luettelon.

Uri Steinberg, joka johtaa Uri Steinberg Consulting -yhtiötä ja on ALL ISRAEL NEWS -lehden neuvoa-antavassa komiteassa, totesi, että saapuvat turistit ovat todennäköisesti ”enemmän turvassa kuin monet meistä täällä Israelissa”, koska heidät on rokotettu tai he ovat toipuneet ja heille tehdään PCR-testit sekä ennen Israeliin saapumista että sen jälkeen.

”On käyty paljon keskusteluja siitä, tarvitseeko hallituksen korvata ja tuleeko se nyt maksamaan korvauksia matkailualan yrityksille. Ja kun lentoliikenne avataan, tästä keskustelusta tulee joka tapauksessa epäolennaista”, Steinberg totesi.

Joka tapauksessa tämä antaa matkailijoille hieman hengähdystaukoa ja toivonpilkahduksen.

”Pelkona kuitenkin on, että tilanne muuttuu taas kuukauden tai kahden sisällä. Toivon kuitenkin, että tämä on alku jollekin vakaammalle”, Steinberg sanoi.

Lähde: Tourists back in Israel today as country reopens to foreigners (All israel News, 9.11.2021)