Regavim: Kanadalaissotilaat auttavat palestiinalaisia laittomassa maan haltuunotossa

Kanadan viranomaiset eivät toistaiseksi ole vastanneet raportteihin, joiden mukaan kanadalaissotilaiden valtuuskunta auttaa palestiinalaisia ottamaan laittomasti haltuunsa maata Juudean ja Samarian C-alueella, jossa Israelilla on turvallisuus- ja hallintovastuu.

Israel ja Lähi-Itä

Regavim, kansalaisjärjestö, joka taistelee valtion maiden laitonta haltuunottoa vastaan, dokumentoi heinäkuussa kanadalaisen sotilashenkilöstön partioivan virkapuvussa Etelä-Hebronin kukkuloilla C-alueella.

Partioon kuului tapaaminen palestiinalaisten kanssa laittomasti rakennetulla palestiinalaisrakennuksella, joka sijaitsi juutalaiselle Maonille kuuluvalla maalla Hebronin lähellä sijaitsevalla juutalaisalueella.

”Pian siviilihallinnolle tehdyn valituksen jälkeen juutalaiset asukkaat dokumentoivat kanadalaisen valtuuskunnan vierailun, johon kuului kaksi sotilaspukuista sotilashenkilöä”, TPS:n mukaan.

”Sama valtuuskunta dokumentoitiin myös vierailullaan Surifin arabikylässä, joka sijaitsee 15 kilometriä Hebronin kaupungista luoteeseen lähellä Karmei Zurin siirtokuntaa Gush Etzionissa, ja tällä viikolla se havaittiin jälleen pitämässä kokousta palestiinalaishallinnon arabien kanssa lähellä Kisanin kylää itäisessä Gush Etzionissa, joka myös kuuluu alueeseen C”, TPS lisäsi.

Oslon sopimuksen ehtojen mukaan suurin osa Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöistä sijaitsee Juudean ja Samarian alueilla, jotka on määritelty C-alueeksi.

C-alueeseen kuuluu yli 100 juutalaissiirtokuntaa, joissa asuu arviolta yli 400 000 ihmistä. Siihen kuuluu myös arabikyliä, IDF:n tukikohtia ja asumattomia alueita.

Sen sijaan alue A, jossa suurin osa palestiinalaisista kaupungeista ja kylistä sijaitsee, on täysin palestiinalaishallinnon hallinnollisessa ja turvallisuuteen liittyvässä toimivallassa.

Alueella B palestiinalaishallinto säilyttää hallinnollisen toimivallan, kun taas Israel vastaa turvallisuudesta.

Lähde: Canadian Army Aids Illegal Palestinian Land-Grab: Watchdog (United With Israel 10.7.2022)