Andres Koskelainen

Virossa inkerinsuomalaisen isän ja puolalaissyntyisen äidin kristilliseen kotiin syntynyt Andres Koskelainen on 53-vuotias Helsingissä asuva perheenisä, jolla on vaimonsa Jelenan kanssa kolme aikuista poikaa ja yksi lapsenlapsi.

Kotikielenään venäjää puhuva Andres tuli Patmoksen työyhteyteen vuonna 2019 tehtävänään hoitaa käytännön työtä Idän diasporajuutalaistyön kentille, käydä työneuvotteluita, matkustaa tarpeen mukaan kentille, valvoa kirjanpitoa ja työn edistymistä ja toimia siltana Patmoksen lähetysjohdon ja työkenttien välillä.

Andres on tähän mennessä tehnyt kaksi työmatkaa Moldovaan ja yhden Moskovaan ja tavannut lähes kaikki paikalliset työntekijät eri juutalaistyön kentiltä. Andreksen työkuvaan kuuluu myös Moldovan tuberkuloosilaitosten kummiasioiden käytännön työ ja yhteydenpito ja raportointi Patmos Lähetyssäätiön lastenavun vastaaville.

Andres tahtoo uutena työntekijänä sulkeutua ystävien esirukouksiin. Hänen rukouskirjeitään voi lukea viikoittain Patmoksen nettisivulta Muurinvartijat-palstalta.

Lahjoittamisen viitenumero 72038 (Idän diasporajuutalaistyö)