Tee kertalahjoitus Lastenavulle: 

Lahjoita:

Valitse summa:

Kummina muutat lapsen elämän

Patmos Lähetysäätiön kummiohjelmat vuonna 2020

Patmos Lähetyssäätiön LastenAvun kummiohjelmat toimivat seitsemässä maassa. Jokaisessa kohteessa tuetaan koko lapsiryhmää säännöllisellä avulla. Toivomme kummien sitoutuvan ainakin vuodeksi kummitukeen (kummina voi aloittaa mihin tahansa aikaan vuodesta). Kummimaksu on 300 e/kummi/kummikohde. Maksun voi maksaa kertasuorituksena tai jakaa haluamiinsa osiin.

Kummi-ilmoittautumiset netissä: patmos.fi tai sähköpostitse kummiohjelma (at) patmos.fi Puhelinnumero lähetystoimistoon 02 93 400 500.

Ilmoittaudu kummiksi tästä

Kummiksi ilmoittautumisen jälkeen lähetämme sinulle tervetulokirjeen, missä kerromme kummiavun periaatteet ja saat henkilökohtaisen maksuviitteen. Patmoslapset –lehdessä ja Lastenavun postituksissa saat raporttia kummikohteitten lasten elämästä.

Kummikohteissa järjestetään lapsille joulujuhla lahjoineen. Toivomme 10 €:n vapaaehtoista joulurahaa kummi/kummikohde.

Patmoksen kummityön teesit

Lue Patmoslapset lehti 2020

 

Kummikohteet

BRASILIA, Jangurussun slummin lapset Fortalezassa

Slummikeskus Taivas, jossa kummiapu on tukiopetusta, raamattuopetusta, jalkapallotreenejä pojille, käsityö- ja askartelukerhoja tytöille sekä lasten perheiden ja erityisesti teiniäitien tukemista. Patmoslähetit Silja ja Ronaldo Lima johtavat työtä.

Ilmoittaudu Brasilian lasten kummiksi

 

EGYPTI, Mokattamin slummin lapset Kairossa

Kummiohjelman kautta mahdollistetaan ruokintaohjelma alle 7-vuotiaille lapsille sekä ruoka- ja koulunkäyntiapu köyhien jätteidenkerääjäperheiden kouluikäisille lapsille. Kummiapuun kuuluu terveydenhoito-ohjelma Pyhän Simonin Patmossairaalassa. Kummiohjelman yhteistyötaho on Mokattamin Koptiortodoksikirkko ja työstä vastaa St. Simon Patmos -sairaalan ylilääkäri, tri Samuel Maher.

Ilmoittaudu Egyptin lasten kummiksi

 

ETIOPIA, Katulapsikodit ja Lokken koulu Hawassassa

Katulapsikodit kadulta pelastetuille tytöille ja pojille sekä 300 oppilaan Lokken koulu Sidamon läänin pääkaupungissa, Hawassassa. Kouluun tulevat lapset ovat köyhien, pääasiassa muslimiperheiden lapsia. Etiopian Lastenavun työtä johtaa koulun johtaja Ayalew Taddese. Katulapsikoteja johtavat Getachew ja Hirut Tikke. Talvella 2020 aloitetaan uusi kyläterveyskasvatusohjelma, osana Lastenapumme ohjelmaa.

Ilmoittaudu Etiopian lasten kummiksi

 

ISRAEL, juutalais- ja arabilapset Limanin erityiskoulussa

Limanin erityislasten koulussa Ramlassa on sekä juutalais- että arabiperheiden lapsia. Lapset ovat vaikeavammaisia ja heille järjestetään yksilöllinen hoito ja kuntoutus. Kummiohjelman kautta hankitaan mm. kuntoutuslaitteita ja koulun tarvitsemia tarvikkeita eri terapioihin. Yhteistyöprojekti Armo ja Totuus seurakunnan kanssa, johtajana pastori David Zadok.

Ilmoittaudu Israelin lasten kummiksi

 

LIBANON, Sadonkorjuun lastenkoti Bourg el-Malukissa

Lapset käyvät kodista käsin yksityiskouluissa ja saavat kokonaisvaltaisen hoidon ja kasvatuksen Sadonkorjuun kodissa. Koti on kuin kristillinen majakka muslimienemmistöisellä alueella. Yhteistyöprojekti Beirutissa sijaitsevan Libanonin Evankelisen Allianssin seurakunnan kanssa. Kummisihteerinä toimii Lina Bitar.

Ilmoittaudu Libanonin lasten kummiksi

 

MOLDOVA, Tuberkuloosisairaaloiden lapset Kishinevissä ja Tyrnovossa.

Lapset ovat eri-ikäisiä tuberkuloosiin sairastuneita lapsia, joiden kotiolot ovat yleensä köyhät. Sairaalajaksot ovat viikkoja tai jopa kuukausia kestäviä. Hoidon aikana lapset käyvät koulua sairaalassa. Kummiapu on materiaaliapua (mm. päivittäistä lisäravintoa lapsille) ja hengellistä työtä. Kummiohjelmassa toimii kokotoiminen palkattu työntekijä, Anatoli Gutjum. Paikallisesti työstä vastaa pastori Jura Majevski. Suomalaisena yhteyshenkilönä toimii Patmoksen työntekijä, Andres Koskelainen.

Ilmoittaudu Moldovan lasten kummiksi

 

ROMANIA, Kummiohjelma Tincassa ja Medgidiassa

Romanikylän koulun oppilaat Bihorin läänissä, Tincan kylässä. Koulussa on lähes 200 oppilasta, joiden vanhemmista useimmat ovat lukutaidottomia. Kummiohjelman tavoitteena on saada kaikki kylän lapset kouluun. Kummiohjelma toimii myös Medgidian alueen romaniperheiden keskuudessa. Työ on tukiopetusta, hengellistä ohjausta ja humanitaarista apua. Yhteistyössä People to People -järjestön Porti Deschise - Avoimet ovet -järjestöjen kanssa, johtajina Nicu Gal ja Hardi Kubassek.

Ilmoittaudu Romanian lasten kummiksi

 

MUU LASTENAVUN TYÖ

HUMANITAARINEN APU
Moldova
Romania

OPERAATIO JOULUNLAPSI
Romania
Moldova
Viro