Kfar Azan kohtalo voidaan kääntää

”Minä käännän kansani Israelin kohtalon. He rakentavat jälleen hävitetyt kaupunkinsa ja asettuvat niihin asumaan.” Aamos 9:14

Elokuussa 1951 Egyptistä ja Marokosta pakolaisina tulleiden juutalaisten yhteisöksi perustettu, 950 asukkaan Kfar Azan kibbutsi, josta kuva yllä (Flash90), oli yhden verisimmän tapahtuman näyttämönä, kun Hamasin terroristit 7.10.2023 tunkeutuivat portista sisään ja murhasivat ainakin 65 asukasta ja ottivat 60 panttivangeiksi Gazaan. Mukaan lukien vauvoja, lapsia ja vanhuksia.

Verisiä taisteluita kibbutsiin tunkeutuneita terroristeja vastaan käytiin kolme päivää.

Jumala toi Kfar Azan ja Patmoksen yhteen vuosia sitten

Muistan Kfar Azan hyvin. Kävin siellä katsastamassa Patmos-ystävien lahjoittaman rakettisuojan, joka sijaitsi lähellä juuri sitä porttia, josta Hamasin terroristit 7. lokakuuta tunkeutuivat sisään.

Nyt kauniit juutalaiskodit, jotka silloin näin, ovat raunioina ja poltettu. Sydämeni murtui.

Verilöylystä selvinneet asukkaat on evakuoitu keski-Israeliin.

Israel on pyytänyt meitä osallistumaan Kfar Azan jälleenrakentamiseen. Tuhottujen kotien kunnostamiseen asuinkelpoisiksi sekä yhteisön tukemiseen aineellisesti ja henkisesti.

”Miksi jälleenrakentaa paikkaa, jonne terroristit hyökkäsivät?” voi joku kysyä. Siksi, että Israelin täytyy elää ja terroristit eivät voi turhentaa Jumalan lupauksia. Kuten profeetta Jeremiakin sanoi, Israelilla on toivo ja sen lapset palaavat omalle maalleen.

Osa Kfar Azan asukkaista onkin hiljalleen palaamassa, mutta jälleenrakennustyöt niin aineellisesti kuin henkisesti vaativat mittavia ponnisteluita.

Haluaisin Patmos-ystävien adoptoivan Kfar Azan ystävyyskibbutsiksi yhdeksi vuodesi. Olemmehan auttaneet heitä ennenkin, kuten edellä kerroin. Olisin halunnut vastata Israeliin epäröimättä.

Kesän hiljaisuus näkyy kuitenkin myös lahjoitustuloissa. Ystävät Jerusalemissa odottavat kesän jälkeen lopullista vastaustamme malttamattomina.

Kfar Azan kohtalo voidaan kääntää!

Yhden vuoden meiltä pyydetty sitoutuminen Kfar Azan jälleenrakentamiseksi olisi yhteensä 75 000 EUROA. Voisivatko Patmos-ystävät, kukin varojensa mukaan, kylvää ystävyyskibbutsimme maaperään uskon siemenenä 75 tai 750 EUROA?

Uskossa olemme luvanneet osallistua ainakin yhden vuoden verran.

Mitä sinä sanot? Mitä Herra sanoo lahjasi kautta?

”Sinulla on tulevaisuuden toivo, sanoo Herra,
ja lapsesi palaavat omalle maalleen.”
– Jer. 31:17 –

Toiveikkaana Israelin uuden elämän alun tähden,
PASI TURUNEN

Lue lisää tuoreesta Patmosviestissä: