Beirut räjähti! Patmos-apu tavoittaa Laupiaan Samarialaisen kanavilla.

Valtaisa räjähdys 4. päivä elokuuta Beirutissa tuntui Kyproksella saakka. Kaupungin satama-alueelle varastoitu 2750 tonnia ammoniumnitraattia räjähti kuin pieni ydinpommi. Yli 220 ihmistä sai räjähdyksessä surmansa, reilu 7000 haavoittui ja ainakin 58 ihmistä on kateissa. 300 000 ihmistä jäi kodittomiksi. Paikalliset kutsuvat Beirutin historian suurinta räjähdystä Beirutishmaksi viitaten Hiroshimaan.

“Näkymä on sanoin kuvaamaton!”

”Näkymä on sanoin kuvaamaton. Kolme sataman tuntumassa ollutta sairaalaa tuhoutui täysin ja monet potilaat saivat surmansa tai haavoittuivat”, kirjoitti Lina, Patmoksen Libanonin Home of the Harvest (Sadonkorjuun koti) -kummityön johtaja. Hän kertoi kaikkien kummilasten olleen turvassa Etelä-Libanonissa räjähdyksen sattuessa.

Pitkälti kolmattakymmentä vuotta on pastori, Lähi-idän Allianssikirkkokunnan johtohenkilö Sami Dagher ollut Patmoksen Libanonavun luottomies. Samassa asemassa Dagher on Franklin Grahamin Samarialaisen kukkarossa.

Dagher kertoi Patmokselle lähettämässään viestissä räjähdyksen tuhoista läheisyydessä sijaitsevalle Patmoksen tukemalle kirkolle ja raamattukoululle, sekä koetusta varjeluksesta:

”Jumalan ihmeellistä armoa ja Hänen laupeuttaan on, että kaikki seurakuntalaisemme ovat turvassa. Kirkkomme ja raamattukoulun kahdeksan rakennusta ovat pahasti vahingoittuneet. Noin kuusikymmentä vapaaehtoista on siivoamassa lasinsiruja sekä muita pirstaleita.” 

Sinun lahjasi tuo avun

“Ja hän meni hänen luokseen ja sitoi hänen haavansa ja vuodatti niihin öljyä ja viiniä, pani hänet juhtansa selkään ja vei hänet majataloon ja hoiti häntä.” (Luuk. 10:34).

Beirutin räjähdyksessä haavoittunutta kannetaan apua saamaan. Kuva: APAImages/AllOverPress

Patmoksen katastrofiapu Beirutin uhrien auttamiseksi  kanavoituu luotettavasti Grahamin johtaman Samarialaisen Kukkaro -järjestön (Samaritan’s Purse) kautta. Järjestö on lähettänyt Beirutiin 15 henkisen katastrofiapuryhmän arvioimaan avun tarvetta sekä rahtikoneellisen välitöntä hätäapua.

Kohdentaessasi lahjasi pankkisiirrolla kiireisimpään tarpeeseen (lyhytviite 79002) tai netissä Beirutin katastrofiapu –keräykseen saamme hankittua räjähdyksen uhreille ja kodittomiksi jääneille välittömän selviytymisen kannalta tarpeellista hätäapua, kuten:

  • Hygieniapakkauksia

  • Aurinkokennoilla toimivia valaisimia

  • Väliaikaissuojia kodittomiksi jääneiden uhreille ja pressuja vahingoittuneiden kirkkorakennusten suojaamiseksi

Hengellinen jälleenrakennus

Beirutin jälleenrakentaminen aineellisesti ja hengellisesti kestää kauan. Olemme mukana myös hengellisessä jälleenrakentamisessa. Tuemme  paikallisia kristittyjä, jotka pyytävät rukoilemaan puolestaan, että kristityt ja seurakunnat voisivat kaiken keskellä toimia todistuksena Kristuksen rakkaudesta ja evankeliumi saisi koskettaa ihmisiä.

Pastori Sami Dagher kiittää Patmosystäviä

”Olemme kiitollisia rukouksistanne ja pyydämme, että Herra tulisi pian. Herra tule pian. Tervehdyksemme kaikille Patmoksessa. Rakastamme teitä Herrassa,”

KIITOS, että annat apusi tänään!

Lue myös aiheeseen liittyen Leo Mellerin kirjoitus Libanonin tuskat ja tarpeet Patmos-työn sydämessä.

Franklin Grahamin johtama Laupiaan Samarialaisen kukkaro (Samaritan’s Purse) -järjestö on Patmoksen luotettava yhteistyökumppani.